Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 iunie 2010

Tort alb cu visine si ciocolata









































Igrediente :

Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe.

Blat :

250 g faina
100 ml ulei
100 ml lapte gras
1 mana de stafide
Putin cognac
Esente
3 oua mari
400 g gem acrisor( macese, zmeura, corcoduse sau prune)
1 plic praf de copt
Putina zeama de lamaie
1 lingurita coaja de portocale

Crema ganache :

200 ml smantana
200 g ciocolata cu lapte si amaruie (mai multa ciocolata cu lapte pentru ca este destul de acrisor de la visine)

Pentru asanblare :

300 ml smantana
½ kg visine
Zeama din compot pentru insiropat

Mod de preparare :

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusuile amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort, se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute. Se face un ganache : se pune pe foc mic smantana cu ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit complet se da la frigider pentru cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Blatul se taie in doua si se insiropeaza fiecare blat. Eu am uns primul blat cu gem de zmeura, am asezat crema de ciocolata si apoi visinele. Se unge si celalalt blat pe partea din interior si se aseaza peste visine. Se imbraca tortul in restul de frisca batuta. Se orneaza cu visine proaspete si putina frisca amestecata cu gem de zmeura. Este un tort dulce acrisor perfect pentru o vara torida. . Se poate folosi orice fel de gem dar este mult mai bun un gem acrisor. Eu fac in casa gem de prune si corcoduse care sunt preferatele mele insa magiunul de la topoloveni este foarte gustos si sanatos, fara adaosuri. Se poate folosi mai multa frisca combinata cu gem acrisor, eu am facut doar cateva frunzulite pe deasupra dar este mai gustoasa frisca in combinatie cu gem.

Pofta buna !

Un comentariu:

yafa spunea...

Ce bunatate trebuie sa fie tortulica asta! Visine si cioco cea mai faina combinatie. O saptamana frumoasa