Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 30 iunie 2010

Prajitura capsunica





























Ingrediente:

4 oua
4 linguri de zahar
4 linguri de faina
1 lingurita cappuccino
1 lingurita cafea
1 lingurita coaja de portocale
1 lingura cognac
Esenta de vanilie
Esenta de rom
1 praf de copt
Cacao
2 banane
Cateva kiwi
½ kg capsuni
1 plic crema de lamaie
Lapte
Menta proaspata
Un praf de sare
Ciocolata alba
Ciocolata neagra
Suc de ananas

Mod de preparare :

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si ½ din zahar iar galbenusurile se amesteca cu cealalta parte de zahar. Adaugam faina si praful de copt si impartim aluatul in doua parti egale. Una se amesteca cu cafeaua, cappuccino, romul, cacaoa si cognacul iar cea de-a doua cu coaja de portocala si esenta de vanilie. Se coc doua blaturi intr-o forma dreptunghiulara. Se prepara crema de lamaie, se mixeaza laptele cu praful, se adauga menta proaspata tocata iar apoi se da la rece. Se taie cubulete o parte din capsuni, altele se mixeaza si se opresc cateva intregi. Kiwi si bananele se taie felii subtiti. Amestecam o parte din crema cu capsunile mixate si alta parte cu cele taiate cuburi. Taiem blaturile in doua si apoi asanblam prajitura. Insiropam blaturile si apoi asezam intr-o forma tapetata cu folie alimentara un blat alb, crema, fructe, blat negru si cateva capsuni intregi ca sa se simta ca mancam fructe. Taiem prajitura in forma dorita, topim ciocolata si glazuram dupa plac pe fiecare in parte.

duminică, 27 iunie 2010

Pui cu orez alb si sos de portocale









Igrediente :

2 cani supa de pui
½ cana supa de pui
½ cana vin alb sec
1 cana orez cu bob lung
1 portocala
½ piept de pui
Cateva feliute ghimbir proaspat
4-5 catei de usturoi
70 g unt
Un praf de curry
Sare
Piper alb

Mod de preparare :

Se pun cele 2 cani de supa pe foc si cand incepe sa fiarba se adauga orezul, putina sare, piper si curry. Se amesteca de doua ori in el, se acopera cu folie de aluminiu si capac. Se tine pe foc mic 15 minute dupa care se ia capacul, se stinge focul si se mai lasa folia 10 minute dupa care se indeparteaza. Pieptul de pui spalat si sters bine se sareaza, pipereaza si se taie in bucati mai subtiri, potrivite. Se prajeste putin in untul incins dupa care se adauga ghimbirul spalat, curatat si taiat in felii subtiri. Adaugam supa si usturoiul pisat marunt si lasam sa dea in cateva clocote. Se scoate puiul si se adauga in sos cateva felii de portocala cu tot cu coaja si vinul. Se lasa sa scada putin sosul dupa care se serveste alaturi de pui si orez decorat cu restul de portocala.

joi, 24 iunie 2010

Tort alb cu visine si ciocolata









































Igrediente :

Este un tort acrisor, nu foarte dulce, pe gustul celor care prefera in mod special prajiturile cu fructe.

Blat :

250 g faina
100 ml ulei
100 ml lapte gras
1 mana de stafide
Putin cognac
Esente
3 oua mari
400 g gem acrisor( macese, zmeura, corcoduse sau prune)
1 plic praf de copt
Putina zeama de lamaie
1 lingurita coaja de portocale

Crema ganache :

200 ml smantana
200 g ciocolata cu lapte si amaruie (mai multa ciocolata cu lapte pentru ca este destul de acrisor de la visine)

Pentru asanblare :

300 ml smantana
½ kg visine
Zeama din compot pentru insiropat

Mod de preparare :

Se amesteca gemul impreuna cu galbenusurile, stafidele hidratate in cognac, uleiul, laptele, esentele iar la sfarsit praful de copt stins cu zeama de lamaie. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare si cateva picaturi de otet. Se adauga treptat faina si albusuile amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort, se adauga aluatul si se da la cuptor pentru 40-50 de minute. Se face un ganache : se pune pe foc mic smantana cu ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se topeste ciocolata. Cand s-a racit complet se da la frigider pentru cateva ore dupa care se bate cu mixerul. Blatul se taie in doua si se insiropeaza fiecare blat. Eu am uns primul blat cu gem de zmeura, am asezat crema de ciocolata si apoi visinele. Se unge si celalalt blat pe partea din interior si se aseaza peste visine. Se imbraca tortul in restul de frisca batuta. Se orneaza cu visine proaspete si putina frisca amestecata cu gem de zmeura. Este un tort dulce acrisor perfect pentru o vara torida. . Se poate folosi orice fel de gem dar este mult mai bun un gem acrisor. Eu fac in casa gem de prune si corcoduse care sunt preferatele mele insa magiunul de la topoloveni este foarte gustos si sanatos, fara adaosuri. Se poate folosi mai multa frisca combinata cu gem acrisor, eu am facut doar cateva frunzulite pe deasupra dar este mai gustoasa frisca in combinatie cu gem.

Pofta buna !

vineri, 18 iunie 2010

Premii









































Premiu revista click pofta buna



































Premiu http://www.bucataras.ro/, forma de silicon margareta










premiu revista click pofta buna










premiu concursul franke










premiu revista practic in bucatarie, reteta probata in bucataria practic









 Premiul I, http://www.culinar.ro/, concursul gateste mult si bine, gratar dallas, ustensile, gratar peste









Locul I, premiu http://www.avantaje.ro/, concursul costa d'oro









 Premiu http://www.ardeiiute.ro/, pandantiv de aur in forma de ardei

Premiu http://www.avantaje.ro/, concursul Svea
Premiu ziarul click

Premiu practic in bucatarie

Premiu http://www.bucataria/ pentru toti.ro

Premiu http://www.gateste/ inteligent.ro

Premiu http://www.ardei/ iute.ro

Premiu revista bucataria noastra

Premiu http://www.ardei/ iute.ro locul I

Premiu http://www.bucataras.ro/

Premiu ardei iute locul III
 
Premiu olimpiada retetelor locul II

Premiu revista click pofta buna


Premiu olimpiada retetelor locul III

Premiu revista libertatea

Premiu http://www.gustos.ro/
 
Premiu ardei ute locul II

Premiu practic

Premiu revista practic in bucatarie
 
Premiu revista click pofta buna











Premiu revista libertatea pentru femei retete












Premiu ziarul libertatea









premiu calatorim.ro

Plus multe premii in bani de ordinul milioanelor in fiecare luna, sejur de doua persoane la munte, bilete la film, zbor cu avion ultrausor

Bucataras.ro














Meniul meu de Paste 2016, Locul I :http://www.gustos.ro/sfaturi-culinare/newsletter-gustos-ro/concurs-meniul-meu-de-pasti.html












Premiu Horia Varlan sonerie fără fir :


Felicitări, dragii noștri! Rada Adriana Mariana, Negoiță Simona Andreea și Gornescu Elena au câștigat câte o sonerie fără fir, pentru casă + provizii Pikant fix și Gelfix. Roxana Ana Gheț a răspuns provocării lansate de Horia Vîrlan în perioada 1 septembrie și 30 noiembrie 2016 și a câștigat premiul cel mare, adică un set de cuțite Carving Set Borner + provizii Pikant fix și Gelfix. Felicitări tuturor participanților! :) www.provocarealuihoria.droetker.ro

http://www.provocarealuihoria.droetker.ro/