Faceți căutări pe acest blog

marți, 14 iunie 2011

Miel la cuptor cu garnitura de legume

































































































Miel la cuptor cu garniture de legume

Ingrediente:
1 pulpa de miel
Usturoi verde
Vin rosu 2 cani
1 capatana de usturoi uscat
Foi de dafin
Piper
Cimbru
Oregano
Busuioc
Delicat
Boia
Ulei de masline
1 buchet broccoli
1 bucata de conopida
½ kg morcovi
2 cartofi
Curry
Sos de soia
Unt

Mod de preparare:


Carnea se spala, se sterge si se cresteaza. Se freaca bine cu condimente si ulei de masline. Se introduce cateii de usturiu in crestaturi si tine la frigider peste noapte. A doua zi se aseaza in tava, se pun cateva fire de usturoi impletite, foi de dafin, 1 cana de vin si se acopera cu folie de aluminiu. Se tine aproximativ 1 ora la foc potrivit dupa care seinlatura folia si se mai lasa vreo ora. Pe parcurs se stropeste cu sosul din tava. Spre jumatatea timpului de gatire se adauga si restul de vin. Se lasa pana se rumeneste frumos deasupra. Conopida si broccoli se desfac buchetele si se pun in apa rece cu sare si putin otet. Dupa vreo 10 min se trec sub jet de apa rece. Morcovii se curate si se taie bastonase iar cartofii cubulete. Se amesteca legumele cu condimente eu folosesc curry si apoi adaug sos de soia. Se gatesc la steamer dupa care se amesteca fierbinti cu putin unt pentru gust. Servim mielul fierbinte cu o portie de legume.

Niciun comentariu: