Faceți căutări pe acest blog

marți, 6 septembrie 2011

Cafea cu cardamon




























Pentru
fiecare persoana se toarna in ibric o ceasca de apa plus o lingura de apa. Pentru cescutele de marime obisnuita se pun doua lingurite de cafea si 1/3 lingurita cardamon. Fierbi apa si cand clocoteste pui toata cantitatea de cafea impreuna cu cardamonul. Cand incepe sa se umfle iei ibricul de pe foc, aduni caimacul si pui in fiecare cescuta cate putin. Picuri doua trei picaturi de apa sa se limpezeasca si acoperi cu o farfurioara. Serviti cafeaua alaturi de un fursec sau prajiturica.

Cafea cu coniac, acest coniac este aromat si parfumat

luni, 5 septembrie 2011

Limonada cu lime, ghimbir si menta















































































V










































1) Limonada cu de toate

2-3 lamai mici
1 cana apa minerala
1 buc ghimbir de 1 deget
5-6 lgt zahar
2-3 lgt menta 
1 frunza busuioc
2 cuburi gheata

Lamaile se curata de coaja, putem lasa putin de gust dar trebuie bine spalate. Daca nu avem menta proaspata folosim uscata. Punem totul in blender si apoi dam prin strecuratoare.

2) Limonada cu miere si menta

Ingrediente:

3-4 lime
6-7 lamai potrivite
Miere sau golden syrup (vezi reteta http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2011/06/golden-syrup.html  dupa gust
1 cana de apa minerala
1 pahar de menta proaspata
Aproximativ 1 l de apa plata
Gheata
Coaja rasa de la o lamaie galbena
Putina coaja de lime (att ca e amara)

Décor:

Frunze de menta
1 lamaie galbena si 1 lime

Mod de preparare:

Lamaile spalate se curata de coaja ca altfel amarasc, se taie in jumatati si se baga la storcator.  Se freaca menta cu putin zahar si restul de zahar se blenduieste cu zeama de lamaie pana se topeste zaharul. Se adauga sucul de lamaie la apa plata si minerala. Se pune coaja de lamaie rasa (optional) si mierea sau gs (golden syrup este foarte bun si se dizolva mai repede ca mierea). Atentie la coaja de lime care este amaruie, daca doriti renuntati la ea. Se agita foarte bine lichidul si se pune la rece. In carafe asezam cuburi de gheata, felii de lamaie taiate si adaugam limonada strecurata prin tifon. Decoram dupa plac.

3) Varianta cu ghimbir :

1 l apa plata sau minerala, 3 lg miere,  2 buc lime, 1 buc ghimbir, menta cateva frunze

Taiem ghimbirul cubulete si-l punem in blender impreuna cu sucul de lamaie, mierea si putina apa. Punem restul de apa, menta si gheata. 

4) Smoothie de lamaie : 

3 lamai mici, 3-4 lg miere, menta uscata sau proaspata dupa gust, ghimbir de lungimea si latimea unui deget curatat de coaja

Se taie coaja lamailor ca la portocala in asa fel incat sa le desfacem de pulpa,  le taiem pe din doua, scoatem samburii cat putem si bagam toate ingredientele in blender. Dam 2-3 min si strecuram prin sita.