Faceți căutări pe acest blog

luni, 22 octombrie 2012

Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea


















Chec oriental cu aroma de ciocolata si cafea

arome concentrate pentru un chec bogat in ciocolata servit la o cescuta de cafea, minunat

Ingrediente:

200 gr faina
100 gr zahar
2 linguri cacao nemteasca
1 lingurita potrivita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
90 gr unt
2 oua
150 gr lapte cantarit ca si greutate
2 oua mari
90 gr ciocolata neagra amaruie 70% cacao
1 fiola esenta vanilie
un praf de cardamon-1 vf cutit
un praf de scortisoara
1 lingurita esenta cafea
cateva bucatele ghimbir confiat taiat foarte fin
1 mana stafide
esenta rom
cognac
1 mana nuca macinata
1 lingurita coaja portocale
1 lingurita coaja lamaie

Mod de preparare:

Ouale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul si un praf de sare. Untul se topeste la foc mic si dupa ce s-a racit i se adauga in fir subtire laptele la aceeasi temperatura amestecandu-se usor. Nucile se dau putin la cuptor dupa care se curata de coaja si 1/2 se macina fin si 1/2 se toaca mai marunt.  Faina se cerne o data si se amesteca cu ingredientele uscate (cacaoa cernuta, praful de copt, bicarbonatul, nuca, ciocolata taiata cuburi mici, ghimbirul tocat si condimentele). Peste oua se adauga compozitia de lapte si unt impreuna cu coaja de citrice si se mixeaza. La sfarsit adaugam faina in transe si amestecam usor de jos in sus. Stafidele se hidrateaza in rom si cognac dupa care se pun in compozitia finala cu tot cu lichid.

facebook

luni, 15 octombrie 2012

Trufe fine de ciocolata cu aroma de cognac



















Trufe fine de ciocolata

niste bomboane minunate, nu foarte dulci si fine

sursa: http://www.joyofbaking.com/

230 gr ciocolata neagra 70 % cacaoa
1/2 cana frisca lichida (120 ml) la temperatura camerei
2 linguri  mari de cognac alexandrion
2 linguri (28 gr) unt la temperatura camerei
cacaoa, nuci sau cocos pt decor

Ciocolata se taie bucatele cat mai mici si se pune intr-un bol de sticla mai incapator. Se pune frisca impreuna cu untul taiat bucati intr-o oala de tefal pe foc foarte mic. Se amesteca bine in ea pana se topeste bine untul si ajunge la punctul de fierbere dar fara sa fierba apoi se varsa calda  peste ciocolata si se lasa 1 minut pana incepe sa se topeasca ciocolata. Amesteci apoi sa omogenizezi iar daca nu s-a topit de tot se mai poate baga la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde 20-30. Se pune cognacul si se amesteca bine crema. Se acopera cu folie alimentara si se lasa pana a doua zi cand se fac bilute in maini si se dau prin cacaoa, cocos sau nuca. Se tin la frigider pana la servire. Din cantitati duble mi-au iesit aproximativ 30 de bucati.