Faceți căutări pe acest blog

vineri, 25 ianuarie 2013

Tort cu ciocolata si cafea



























Tort cu ciocolata si cafea

Blat:

4 oua la temperatura camerei
4 linguri de zahar
3 linguri de faina
2 linguri cu varf de cacao
2 linguri de unt topit
un praf de cardamon
1 lingurita coaja portocale
1 mana de stafide
50-100 gr nuci
esenta de rom
coniac
esenta cafea
zeama de lamaie

Crema:

3 albusuri
3 linguri de zahar
2 ciocolati negre (180 gr)
5 linguri smantana lichida
2 linguri coniac

Sirop:

500 ml apa
5 linguri mari cu cafea proaspat macinata
2 cescute expresso
11 linguri rase de zahar
coaja de la o lamaie proaspata
esenta rom
coniac
1/2 lingurita ness

Mod de preparare:

Blatul:

Stafidele se hidrateaza in esente si coniac vreo 40 de minute. Nucile se dau putin la cuptor, se curata apoi de coaja amaruie dupa care 1/2 din cantitate se toaca marunt si cealalta se macina. Se bat albusurile pe jumatate cu zeama de lamaie dupa care se mareste viteza si continuam cu zaharul. Adaugam galbenusurile mixate cu untul, esentele si coaja de portocale. Punem stafidele cu tot cu esenta si nucile pregatite. Urmeaza faina cernuta impreuna cu cacaoa si cardamonul si amestecam usor. Punem compozitia intr-o forma de 21 cm tapetata. Dam la cuptorul incins pentru 30-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.
Crema:
Topim ciocolata la microunde un minut si amestecam pentru omogenizare. Dupa ce s-a mai racit putin adaugam smantana la temperatura camerei si amestecam. Adaugam ciocolata la albusurile batute spuma cu zaharul si omogenizam avand grija sa pastram consistenta spumoasa.

Siropul:

Se fierbe apa cu zaharul, cafeaua, nessul si coaja de lamaie pana scade la jumatate timp in care strangem spuma de deasupra si o punem peste expresso. Spre sfarsit adaugam esentele. Luam de pe foc si punem coniacul si expresoo. Cu siropul racit se insiropeaza blaturile. Crema se pune intre cele doua blaturi.

facebook

marți, 22 ianuarie 2013

Masti pentru fata

1) Argila aplicata pe fata demachiata. Se amesteca argila cu apa plata intr-un pahar amestecand cu degetul sau lingurita de lemn. Se lasa pana se usuca bine si crapa dupa care se curata cu apa.

2) Rosii, castravete pentru tenul gras.

3) Zat de cafea cu banana pasata pentru scrub.

4) Zeama de lamaie.

5) Argila amestecata cu miere poliflora sau de brad pentru ten gras, ulei de masline, un mar ras fin. Mai intai se demachiaza tenul cu miere, daca mierea este putin cristalizata si mai bine pentru tenul gras, se curata mai bine.

Drojdia de bere care este buna si intern, 3lgt/zi

Remedii pentru prevenirea si tratarea caderii parului si nu numai

Masti pentru regenerare, matreata sau caderea parului  :

1) Amestec din : 2 galbenusuri, 1 lingura miere, cateva picaturi tinctura propolis, picaturi vitamina A uleioasa, picaturi tinctura urzica, 1 lingura otet mere si miere de albine, 1 lingura ulei ricin. Amestecul se intinde bine la radacina si restul pe lungimea firului de par. Se strange parul si se tine sub o casca de baie cat de mult puteti. Spalam si clatim.

2) Se face un amestec din ulei de masline, zeama de lamaie si usturoi pisat. Se lasa ceva vreme dupa care se strecoara prin tifon ca sa nu ramanem cu usturoi prin par. Se aplica la radacina parului si se maseaza bine pielea capului. Se strange parul si se tine sub casca cateva ore bune dupa care se spala bine parul si se clateste. Atentie, mirosul iese dupa foarte mult timp, nu recomand.

3) Galbenusuri amestecate cu vitamina A uleioasa si vitamina E capsule.

4) Clatirea parului cu bere blonda.

5) Clatirea parului cu otet de mere: se pune vreo 1/2 ceasca otet intr-un l de apa si se clateste parul (asta fiind ultima apa de clatire). Mirosul de otet dispare dupa uscarea parului. Daca vi se pare totusi ca miroase puteti pune in amestecul de apa si otet cateva picaturi ulei de lavanda sau busuioc pt uz intern, pentru matreata si prospetimea parului

6) Pentru parul blond clatirea cu ceai concentrat de musetel  strecurat, pentru culoarea blonda

7) Intern : Drojdia de bere are toate vitaminele necesare, 3lgt/3 ori /zi 3 saptamani, inainte de masa

8) Pentru slabit : Drojdia 1 lg dimineata inainte de masa cu juma de ora si  seara la fel timp de 2-3 sapt. nu se ia niciodata dupa masa. Cura se poate face de max 3 ori/an

9) Samponul nu se foloseste direct pe par, se dizolva mai intai in putina apa si apoi si pune continutul asa veti face economie la sampon si va face spuma imediat

10) Parul se umezeste, se scurge putin dupa care se inmoaie degetele in sare si se maseaza pielea capului. Se lasa 15 min dupa care se spala si se clateste normal, pentru caderea parului, eu am clatit si cu o cana de otet dizolvat in 1 l de apa

11) Se spala parul dupa care se clateste si apoi ultima clatire va fi cu 500 ml bere. Se lasa 15-20 de minute dupa care se usuca. Mirosul dispare dupa uscare. Daca totusi vi se pare ca miroase puteti clati dupa cele 20 de min cu apa. O alta metoda : se amesteca doua galbenusuri cu 500 ml bere. se da pe par, se lasa sa actioneze apoi se spala parul si se  clateste cu apa.

12) Inlocuieste pentru o perioada samponul cu bicarbonat de sodiu, pentru matreata

Pentru slabit : Andreea Raicu : nu zahar, nu paste fainoase si nu mananci nimic dupa ora 19. Ea nu mai mananca carne. O reteta a ei : pastele de orez se pun 10 min in apa calda dupa care se scurg si se pun la calit peste sosul si legumele din tigaie. Calim in ulei de cocos usturoi, ghimbir, ciuperci, brocoli, punem soia, turmeric si pastele peste

joi, 17 ianuarie 2013

Tort de mere cu dulceata























Tort de mere cu dulceata

Un tort racoros si parfumat 

5 oua
5 linguri de zahar ras
5 linguri de faina
50 gr unt
Esenta de rom
Esenta de vanilie
Cognac
Coaja de la o portocala
Coaja de la o lamaie
Zeama de lamaie
8-9 mere mari
1 lingurita praf de copt
Scortisoara
5 linguri de zahar pentru ars
Un praf de sare
Gem de prune cu nuca, capsuni, visine sau gutuie

Se pune zaharul pe foc direct in oala in care facem tortul. Amestecam mereu pana se topeste dupa care se tapeteaza bine peretii vasului cat este inca cald. Dupa ce s-a racit se unge cu unt si se aseaza merele deja pregatite. Se curate merele de coaja si se scoate cotorul si semintele. Daca gemul nu are nuca il putem amesteca noi cu putina nuca prajita si taiata bucati. Se umplu merele foarte bine pana sus si se lovesc de masa ca sa intre cat mai mult. Se presara scortisoara peste ele si se da la cuptor pentru 10-15 minute sa se inmoaie putin merele pana face spuma pe margini. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne. Albusurile la temperatura  camerei se mixeaza pe jumatate  cu putina zeama de lamaie dupa care se continua cu ½ din cantitatea de zahar. Galbenusurile se mixeaza cu restul de zahar, esentele coaja de citrice un praf de sare si cognac. Le adaugam la albusuri si treptat cate doua linguri de faina. O sa rezulte un aluat foarte pufos pe care-l varsam peste mere. Aluatul trebuie sa intre bine intre mere si atentie ca merele sa nu fie lipite de oala astfel incat sa fie aluat intre mere si forma. Dam la cuptor pentru 30-40 de minute si facem testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca cu usa intredeschisa la cuptor dupa care rasturnam tortul pe un platou. Se serveste a doua zi rece de la frigider. Tortul este foarte insiropat deci nu necesita sirop. Mai putem umple merele si cu stafide hidratate in cogan si rom. Tortul mai poate fi decorat cu frisca naturala sau bezea din albusuri. Eu am folosit gem de prune cu nuca si capsuni. De preferat sa folosim mere mai mici si sa lasam merele la cuptor sa se inmoaie bine.

miercuri, 16 ianuarie 2013

Salata de cruditati cu pui si maioneza





Varianta 1 foarte buna

Salata de cruditati cu maioneza

1 telina mare
3 morcovi
1 patrunjel mic
1 pastarnac mic
1/2 piept de pui
zeama de lamaie
maioneza
sare
piper alb

Carnea de pui se fierbe cu ceva condimente sau se tine condimentata la frigider dupa care se face pe gratar. Razi radacinoasele prin razatoarea mica si le amesteci cu maioneza, zeama de lamaie si condimente. Am folosit si putin marar de gust. Puteti folosi in loc de pui sunca presata si cascaval cubulete. Se poate face doar din telina, morcovi, pui, maioneza și lămâie.

Varianta ll, extraordinara, varianta mea preferata

1 telina mai mare
2 morcovi potriviti
Pastarnac si patrunjel optional
2-3 lg maioneza
Sare sau vegeta după gust
Zeama de lamaie neaparat
Patrunjel optional
1 mar

Facem un castron de maioneza dintr-un galbenus crud, unul fiert, zeama de lamaie si mustar. Inainte de a o pregati toate ingredientele se tin cateva ore in bucatarie la temperatura camerei. Se da telina prin razatoarea fina si se stropeste cu lamaie apoi se amesteca putin ca sa nu oxideze. Radem si morcovul in cantitate egala cu telina. Eu am pus si putin patrunjel si pastarnac radacina iar la sfarsit  impreuna cu maioneza am pus si patrunjel verde. Cruditatile se amesteca cu sare, lamaie si maioneza dupa gust. Se lasa la rece câteva ore.  Puteți face rapid o salata dacă va rămâne putina maioneza de la salata de boeuf : 2 lg mari de maioneza, 1 lgt vegeta, putina sare, zeama de lămâie după gust, 4 lg mari de morcov ras prin razatoarea mica, 4 lg mari de telina rasa fin. Se amesteca foarte bine, se gusta și sarea și lămâia se pun treptat, după ce gustam mai adaugam cate putin pana ajungem la gustul potrivit.  Se ornează cu pătrunjel verde și felii de lămâie, Minunataaaaaa.

Varianta III : cu ciuperci

3 morcovi, 1 telina potrivita, 1 cons de ciuperci sau ciuperci proaspete, maioneza, 1 piept de pui, zeama de lamaie, sare. Pieptul se pune pe gratar sau tras la tigaie. Morcovul și telina ar fi bine sa fie în parti egale, se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu maioneza, puiul cubulete, ciupercile tocate marunt sau felii, zeama de lamaie si sare după gust.

Crema de branza cu marar si ceapa rosie







Crema de branza cu marar si ceapa rosie

300 gr branza de vaci

2-3 lingurite smantana grasa

1 ceapa rosie

2 fire ceapa verde

Chimen

½ legatura marar

Sare

Vegeta

Boia dulce

Curry

Tocam ceapa si mararul foarte marunt dupa care le amestecam cu celelalte ingredient dupa gust. Se da la rece inainte de servire. Merge foarte bine si cu paine prajita.

luni, 14 ianuarie 2013

Mancare de linte neagra














Lintea neagra fierbe mai greu ca cea rosie

250 gr linte neagra sau verde
½ kg carne de porc cu putina grasime, pui sau vita
2 cubulete slanina afumata
1 legatura patrunjel
1 morcov mic
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 capia
1 kg rosii
Condimente: 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita curry, ½ lingurita curcuma, piper, vegeta, sare

Calim ceapa tocata marunt, adaugam usturoiul zdrobit cu lama cutitului, ardeiul capia si morcovul ras fin calindu-le pe fiecare. Adaugam carnea si slanina iar la urma lintea. Mai lasam cateva minute la calit apoi adaugam apa fierbinte cat sa acopere lintea. Fata de lintea rosie acest tip de linte fierbe mai greu asa ca o puteti pune la inmuiat lintea in apa fierbinte cu cateva ore inainte de pregatire. Se acopera cu capac si dupa ce a fiert lintea adaugam rosiile pasate, condimentele si o parte din patrunjelul tocat. Potrivim de sare, inchidem focul, mai punem patrunjel si acoperim. Daca o faceti fara carnita puneti mai multe legume si verdeata, vom avea o mancarica gustoasa de post.