Faceți căutări pe acest blog

marți, 23 iulie 2013

Gratin de vinete






















Gratin de vinete

o minunatie a iesit, o mancare usoara si sanatoasa

2 vinete mari
3 rosii mari coapte
1 capatana de usturoi
ulei de masline pentru calit
250 gr telemea de capra
80 gr parmezan ras
100 gr telemea veche de oaie
5 oua
busuioc proaspat
vegeta
1 lgt curry
1 lgt boia dulce
piper

Vinetele se taie felii nu foarte subtiri si se pun pe gratar sau se frig in tigaie, eu le-am pus pe gratar. Se intorc de vreo doua ori sa nu se arda dupa care cand sunt gata se pun pe un platou, se presara putina vegeta si se acopera. O parte din usturoi se toaca marunt si restul se da prin presa si cativa catei se zdrobesc cu lama unui cutit. Rosiile se oparesc si se decojesc. Se incinge uleiul, se caleste putin usturoiul fara sa se arda si se adauga rosiile tocate marunt. Dupa cateva minute adaugam busuioc tocat, condimentele si potrivim de sare. Lasam sa scada putin si sa se ingroase sosul. Branza de capra se sfarama, batem ouale impreuna cu parmezanul si telemeaua de oaie se da prin razatoarea mica. Asezam intr-un vas termo vinetele, deasupra rosiile distribuite uniform apoi branza de capra, telemeaua si presam putin cu lingura sa intre bine printre vinete. Urmeaza ouale batute si dam la cuptor pentru 40 de minute pana se rumeneste deasupra. Sunt nemaipomenite caldute dar si reci.

duminică, 14 iulie 2013

Salata de pui si legume la gratar















               












O reteta minunata și sanatoasa 
2-3 capatani de usturo
2-3 ardei capia rosii
2-3 ardei grasi verzi
2 dovlecei
2 vinete
1 piept mic de pui (200 gr)
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1/2 kg de ciuperci mai mici
o bucatica slanina
sos de soia
ulei de masline
1/2 legatura marar proaspat

Taiem legumele spalate dupa preferinta. Eu am taiat ceapa sferturi, capatana de usturoi necuratata de coaja taiata in jumatate, ardeii fasii potrivite, puiul fasii sau intreg, dovleceii si vinetele felii nu foarte subtiri, ciupercilor li se scot piciorusele si se coc separat de palarii. Coacem palariile mai intai cu fata in jos dupa care le intoarcem invers pentru a pastra zeama lasata pentru salata. Ungem gratarul incins cu slanina si coacem legumele. Important este sa le intoarcem de vreo doua ori pe o singura parte ca sa nu se arda. Punem putin sos de soia peste ele cat sunt calde, ulei de masline, mararul tocat si amestecam imediat. Pe masura ce adaugam alte legume coapte mai punem sos peste si amestecam sa se intrepatrunda gusturile. Este usoara si merge atat calda cat si rece. Pentru vegetarieni inlaturati carnea si slaninuta si puteti adauga si alte legume.



marți, 9 iulie 2013

Chiftele de pui cu marar












Chiftele de pui cu marar

1/2 kg carne tocata de pui
1 legatura patrunjel
2 legaturi marar
1 lingurita vegeta
1 ou
1 morcov mic
1 cartof mic
1 ceapa mare
usturoi cat doriti
piper
condimente
boia 1 lgt rasa
curry 1 lgt rasa

Se dau prin masina de tocat legumele si verdeata dupa care se amesteca cu oul, condimentele si carnea. Se tavalesc prin faina sau pesmet si se prajesc bine, sunt pufoase si mult mai bune ca cele de porc. Mararul le da un gust si o consistenta aparte

luni, 8 iulie 2013

Shake fructe de padure







 Shake fructe de padure, super bun

500 ml kefir de buna calitate
500 - 700 gr fructe de padure
1 lingura fulgi de cocos
miere 1-2 lingurite

Folosim fructele dezghetate cu tot cu zeama scursa. Se pun toate ingredientele in blender si se potriveste de zahar. Se da la rece pentru 1/2-1 ora.



Shake de capsuni








Shake de capsuni, ft bun

500 ml kefir gras
500-700 gr capsuni
1 lingura fulgi de cocos
miere sau zahar dupa gust

Kefirul si capsunile sa fie reci inainte de a le blendui. Se pun toate ingredientele in blender si la sfarsit se gusta   sa potrivim de zahar. Daca nu e suficient de dulce mai adaugati pe rand cate 1-2 linguri indulcitor dupa care dati drumul din nou la blender si apoi gustati.