Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 ianuarie 2014

Pui cu ardei gras












2 pulpe de pui orasenesc
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
1 ardei gras verde
1 ardei gras galben
1 ardei gras rosu
1 morcov
1/2 telina
1/2 pastarnac
patrunjel verde
oregano
cimbru
bulion
cateva boabe coriandru
piepr boabe
ienupar
1 lgt curry
1/2 lgt curcuma
1 catel usturoi
vegeta
boia dulce

Calim ardeiul taiat cubulete, adaugam usturoiul zdrobit, ceapa taiata solzisori, morcovul si albitura taiate bastonase. Calim in contiunare si carnea, punem condimente si adaugam apa cat sa le acopere cu doua degete. Spre sfarsit adaugi bulionul, potrivesti de sare si dai la cuptor. Lasam sa scada, punem oregano, patrunjel, cimbru si inchidem focul.

garnitura:

1 cana de orez
1 ceapa alba mica
1 ceapa rosie mica
1 morcov
1/2 ardei gras verde
1/2 ardei gras galben
1/2 ardei gras rosu
unt
ulei de masline
supa de pui
1/2 lgt curry
1/2 lgt tumeric
1 praf de sumac
piper boabe
boia dulce

Calim ardeiul taiat cubulete in putin unt si ulei de masline, adaugam ceapa tocata, morcovul, orezul, condimentele si stingem cu supa calda. Adaugam sare, amestecam si punem capacul. Miscam cratita din cand in cand pentru a nu mesteca cu lingura sa strivim bobul de orez. Adaugam supa de cate ori este nevoie si cand a fiert orezul adaugam patrunjel. 

luni, 20 ianuarie 2014

Ciorba de sfecla de post


2 sfecle potrivite (o farfurie cu varf)
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 ardei capia
1 morcov
1 telina
1 pastarnac
1 patrunjel
2 cartofi
patrunjel, leustean, frunze de telina
zarzare sau acritura
1 lgt curry
ulei
1 lingura boia dulce
vegeta
bulion

Calim ceapa tocata marunt dupa care adaugam morcovul ras, ardeiul tocat, legumele date prin razatoarea mare si adaugam apa fiarta. Spre sfarsit cand au fiert legumele adaugam condimentele, verdeata, borsul si pasta de rosii. Servim mai mult rece.

Salata de vinete


























Varianta I cu maioneza si usturoi :

500 gr ciuperci proaspete sau conservate
1 ceapa
sare
1 vanata coapta
3 linguri maioneza

Ciupercile se fierb in apa si condimente iar ceapa si vinata scursa se toaca si ele. Daca aveti ciuperci la borcan se folosesc direct.Ciupercile se taie potrivit iar ceapa se caleste separat. Se amesteca toate ingredientele si se potriveste de sare.

O alta reteta : folositi usturoi pisat in loc de ceapa si fecati vinetele cu maioneza. Ca sa fie mai usoara pentru bila puteti adauga un dovlecel fiert pasat.

Varianta II :

Nimeni nu face maioneza ca a mea de buna

Vinete cate vreti
Ulei
Ceapa
2 oua
Sare
Vegeta
Lamaie, mustar
Rosii, patrunjel pt ornat

Vinetele sa le luati cat mai negre, sa fie coapte, nici prea mici dar nici mari. Se coc vinetele, se curata si se lasa la scurs. Se toaca bine cu tocatorul de vinete. Ceapa se toaca foarte marunt la cutit apoi cu ajutorul unui cutit mare se marunteste. Facem maioneza.
Dupa ce ati pus maioneza peste vinete adaugati sare si vegeta si amestecati bine cu mixerul sa iasa cremoase si bune. Dupa ce puneti maioneza, in functie de cata doriti mai adaugati ulei cate putin ca altfel se intareste prea mult dupa ce se racesc, nu e suficienta maioneza. Urmeaza si ceapa. Salata e buna si fara maioneza dar nu la fel. 


Salata de connopida





500 gr conopida
1 legatura marar
2 linguri maioneza
2 linguri iaurt gras sau smantana
1 catel usturoi
zeama de lamaie
sare
piper alb

Conopida se pune in apa rece cu sare si otet dupa care se spala si se pune la fiert cu sare. Se strecoara si se zdrobeste cu furculita. Se toaca marunt mararul si se face un sos din ingredientele de mai sus. Amestecam conopida cu restul ingredientelor.