Faceți căutări pe acest blog

vineri, 26 iunie 2015

Reflexoterapia si acupunctura


http://lamaruta.protv.ro/video/face-minuni-in-romania-cu-medicina-chineza.html

Reflexoterapia

Ce este reflexoterapia?
O metoda de vindecare care consta in masarea specializata/ neagresiva a anumitor zone de pe corp pozitionate in talpa, in palme, pe lobul urechii sau pe limba.
La ce ajuta reflexoterapia :
- amelioreaza dezechilibrele functionale si hormonale
- regleaza tranzitul intestinal (adica imbunatateste digestia, inlatura constipatia si ajuta in cazurile sindromului de colon iritabil)
- intensifica metabolismul si arde grasimile
- previne formarea pietrelor la rinichi (sau le elimina, dupa caz)
- amelioreaza problemele legate de vezica si infectiile urinare
- ajuta in diferite afectiuni reumatice
- regleaza tulburarile circulatorii
- amelioreaza cazurile de depresie si insomniile
- ajuta in cazurile de guta
- amelioreaza retentia de apa (in special la femei)
- intensifica activitatea organelor
- ajuta la detoxifierea organismului
La recomandarea medicului, retineti ca poate ajuta daca e insotita de un stil de viata sanatos dat de o alimentatie corecta si de un tratament cu plante si produse apicole. Printr-o alimentatie corespunzatoare intelegem suplimentarea cu apa (care e de preferat sa urmeze dupa fiecare sedinta) si hidratarea cu sucuri de fructe ori ceaiuri verde/ alb/ galben sau de soc/ urzica/ mesteacan.
Care e schema de tratament?
Desigur, difera in functie de afectiunea care se urmareste pentru a fi tratata, dar ca regula se recomanda un numar de 10 sedinte facute cate una pe zi, sau o data la 2 zile. Medicul recomanda ca sedintele sa fie facute seara, dupa programul de lucru, cand in mod natural pacientul este mai detasat de probleme.
Cum ajungi la reflexoterapie?
Daca se face ca masura adjuvanta impreuna cu un tratament medicamentos, este de preferat o consultatie la medicul apifitoterapeut, care are certificarea si calitatea de a face o recomandare avizata fiecarui pacient.
Cine face?
Oricine are o afectiune pe care doreste sa o trateze cu ajutorul plantelor si prin echilibrarea energiilor. Se recomanda persoanelor peste 18 ani, dar sunt si cazuri speciale aplicate pentru bebelusi. Doamna doctor imi povesteste ca a facut reflexoterapie unui bebelus masandu-l in palme, o zona care masata usor le face bine. Am inteles insa ca media de varsta in clinica pentru reflexoterapie este de 50-60 de ani.
Cine nu face?
Femeile care sunt in perioada menstruatiei, fiindca accentueaza fluxul ciclului, si femeile insarcinate, pentru ca le agraveaza starea si poate provoca avortul. De asemenea, domana doctor nu recomanda metoda in cazurile grave de boala, cum ar fi cancerele, pentru ca lucrul cu energiile fiind foarte subtil poate provoca diverse complicatii.

Reflexoterapia de salon nu este medicala!
Ca masura de precautie, orice masaj trebuie facut de o persoana certificata, cu atat mai mult cand se lucreaza pe energiile corpului. Se pot produce usor dezechilibre iar corpul reactioneaza violent dupa sedinte agresive si neprofesioniste de reflexoterapie facute chiar si in scopul relaxarii (stari de voma, greata, dureri…)

sursa : Alina Constantinescu

Pacientii care apeleaza la acest tip de tratament trebuie sa adopte un regim de viata echilibrat intelegand prin aceasta eliminarea exceselor de orice fel: grasimi alimentare, stress, alcool, tutun, viata sexuala dezordonata, cafea. Scopul unor serii de sedinte reflexogene, este de a normaliza activitatea organismului, de a reduce efectele stresului asupra organismului si de a ajuta la eliminarea tensiunilor.

Reflexoterapia actioneaza asemanator cu acupunctura numai ca in loc de ace se foloseste apasarea unor puncte reflexogene specifice, apasare care stimuleaza zone specifice din organism. Organele corpului uman sunt interconectate intre ele si au in acelasi timp legaturi energetice, nervoase si vasculare directe cu zonele corespunzatoare reflexogene. Acest tip de tratament trebuie facut doar de catre specialisti in domeniu (persoane autorizate), care au la baza o minima pregatire medicala si cursurile de reflexoterapie finalizate. De aceea, sedintele de masaj reflexogen ce se desfasoara in cadrul centrelor de coafura sau a altora de infrumusetare, pot fi puse sub semnul intrebarii din punct de vedere al pregatirii profesionale si al cunostintelor anatomo-fiziologice ale celor care le practica

Durerile care apar in cazul sedintelor de masaj reflexogen se datoreaza in mare parte toxinelor acumulate in corp, toxine ce rezulta in urma metabolismului celular: acid uric, resturi de pesticide si alte substante chimice care pot bloca fluxul energetic dintre diferitele organe. Dorim sa mentionam ca in cadrul cabinetelor noastre sedinta de reflexoterapie presupune, pe langa stimularea punctelor din talpa si pe cea a celor de pe coloana vertebrala si din palme.

Se incepe intotdeauna cu piciorul drept. Zona reflexogena corespunzatoare organelor de pe partea dreapta sunt in talpa stanga si invers cele de pe stanga se gasesc la talpa dreapta. Va puteti face si singuri acasa. Deobicei este indicat a se face vreo 10-12 sedinte, cate 3/saptamana cu o zi pauza intre ele apoi o sedinta la cateva zile sau o data pe saptamana pt a-i aminti organismului stimulii necesari.O sedinta dureaza cam 50 de minute, eu mi-am impartit timpul. Am incepun cu piciorul drept 10 min apoi stangul, palmele cate 10 min si apoi m-am intors iar la talpi pt inca 10 min amandoua. Pentru un rezultat cat mai eficient de preferat a se tine cont de sfatul medicului si anume daca este cazul de vreo cura sau regim alimentar. Trebuie sa ne hidratam foarte bine dupa sedinte, ar fi bine sa inlaturam carnea, dulciurile, grasimile, prajelile, alcoolul si cafeaua. Ceaiul verde este un bun inlocuitor al cafelei. Reflexoterapeutul simte sub piele cristalele acumulate si se vor masa in sens invers acelor de ceasornic 7-8 secunde. Masajul nu se face pe stomacul gol dar nici nu se mananca cu o ora inainte sau dupa masaj. Urina poate avea o culoare mai inchisa fiind incarcata de toxine. Masajul se incepe prin mangaierea usoara a talpilor apoi se incepe cu masarea punctelor cu probleme si primul organ va fi rinichiul.

Masajul reflexogen este eficient intr-o lunga lista de afectiuni dintre care vom enumera:

  Tulburari endocrine:
- reglarea functiei glandei tiroide,
- hipofizei,
- paratiroide,
- obezitate,
- suprarenalei,
- afectiuni ale ovarelor,
- disfunctii sexuale (impotenta, frigiditate etc.),
- diabet,
- tulburari de menopauza,
- reglarea ciclului,
- tulburari de metabolism
- osteoporoza (stoparea degradarii masei osoase),
- deficiente de crestere la copii etc.

  Afectiuni ale coloanei vertebrale:
- sciatica,
- artrita,
- coxartroza etc.
- spondiloza,
- reumatism,
- artroza,
- lombosciatica,
- gonartroza,

  Afectiuni digestive:
- constipatie,
- hemoroizi,
- esofagite de reflux,
- reflux gastro-esofagian,
- colite,
- enterocolite,
- ulcer,
- gastrite,
- balonari etc.

  Afectiuni neuro-psihice:
- depresii,
- ameteli,
- insomnii,
- anxietate,
- stress,
- migrene,
- oboseala avansata,
- atacuri de panica.
- oboseala cronica,
- instabilitate emotionala,

  Afectiuni circulatorii:

- hipotensiune,
- hipertensiune,
- dureri de picioare
- circulatia periferica deficitara,
- sindromul mainilor si picioarelor reci,
- ateroscleroza etc.

  Afectiuni hepato-biliare:

- litiaza biliara,
- bila lenesa
- hipercolesterolemie etc

  Afectiuni renale:
se elimina nisipul si pietricelel
- litiaze,
- enurezis nocturn,
- prostatite,
- picioare umflate
- edeme etc.

  Alte stari nefavorabile :

- ameteli
- diaree,
- transpiratie accentuata
- dureri de cap,
- secretii vaginale mai abundente,
- urina cu miros si culoare schimbate,
- greata insotita de cele mai multe ori de voma,

  Afectiuni ORL:

- bronsite,
- nevralgii,
- sinuzite,
- astm
- rinite etc.

  Afectiuni ale aparatului locomotor:
- crampe musculare,
- inflamatii ale tendoanelor
- dureri de spate

  Situatii in care reflexoterapia este contraindicata:

- fleblita sau tromboflebita
- febra mare
- sarcina
- psihoze si schizofrenie
- hemoragii
- anevrism
- cangrena la membrul inferior
- in cazul existentei unor corpi straini localizati in apropierea organelor sau sistemelor vitale
- micoza generalizata
- inflamati acute ale venelor si sistemelor limfatice
- insuficienta renala acuta
- litiaza renala (pietre mari care nu pot fi eliminate pe cale naturala)
- insuficienta renala acuta
- infectii cutanate (rani cutanate)
- varice deschise

sursa : www.medius.ro


Reflexoterapia este o astfel de intervenție blândă, care se bazează pe principiul că avem în tălpi, în palme și pe urechi, minihărți cu puncte corespunzătoare tuturor părților componente ale organismului. În cadrul terapiei, acele puncte, numite reflexogene, sunt presate pentru a depista și a îndepărta blocajele care ne îmbolnăvesc. De altfel, terapeuții spun că punctele unde apar blocaje se simt la pipăit diferit, din cauza acumulării de reziduuri toxice (cristale de acid uric).
Vei ști că reflexoterapia își face treaba – poate fi dureroasă la început – și pentru că e posibil să te confrunți, în primă fază, cu simptome precum amețeli, greață, somnolență, febră, erupții pe piele, care nu arată decât că organismul tău a început să elimine toxinele acumulate.
Ca să contribui și mai mult la procesul de vindecare pe care l-ai declanșat prin reflexoterapie, hrănește-te corect (fără fast-food, dulciuri concentrate, sucuri carbogazoase ș.a.) și bea suficientă apă. Programează-ți ședințele cu două ore înainte sau după masă.
sursa : centrul shakti

Reactii ale organismului dupa sedinte : urinat des, dureri de cap, transpiratii, varsaturi, anumite eczeme pe corp, tranzit intestinal bun. Nu are toata lumea aceste simptome.

eneficiile masajului- elimina stresul si stimuleaza circulatia sangelui;
relaxeaza musculatura si previne oboseala;
atenueaza durerile si crampele musculare;
micsoreaza presiunea singelui;
imbunatateste circulatia singelui si a limfei;
ajuta la eliminarea toxinelor din organism;
imbunatateste digestia;
creeaza relaxare generala in organism;
mentine sanatatea corpului;
amelioreaza si chiar elimina durerile de cap si insomnia;
intareste musculatura si creste tonusul;
accelereaza digestia si elimina tulburarile digestive

Acupunctura

Medicul iti face o schema de tratament, trebuie sa urmezi cel putin 10 sedinte, cate una pe zi sau cu o zi pauza intre ele

DESPRE ACUPUNCTURĂ
• Corpul uman are 12 meridiane energetice principale, câte un meridian pentru fiecare organ (plămân, inimă, rinichi, splină-pancreas, ficat) pentru fiecare viscer (intestin subţire, intestin gros, stomac, vezica biliara şi vezica urinară) şi alte două meridiane care răspund de anumite funcţii ale organismului (circulaţia sângelui, activitatea psihică, funcţiile metabolice, termoreglarea etc.) şi o multitudine de meridiane secundare.
• În primul rând, acupunctura presupune o introducere sigură şi nepericuloasă pentru sănătate a unor ace sterile, metalice, foarte fine în pielea şi ţesuturile corpului prin puncte sau zone care se numesc puncte de acupunctură.
• Medicina tradiţională chineză mentionează existenţa a 365 de puncte
• Cele mai uzuale ace folosite în acupunctură sunt din oţel inoxidabil şi argint. Diametrul unui ac este în jur de 0,25 mm, iar vârful acestuia este sferic pentru a nu leza ţesuturile.
• Când apare un dezechilibru aceste puncte sunt dezactivate, întrerupând circulaţia energiei în corp şi afectând organul corespunzător merdianului pe care este situat. Fiecărei afecţiuni îi corespunde blocarea energetică a anumitor puncte.
• În timpul inteparii punctul începe să transmită un flux de informaţii bidirecţional: energetic către organul afectat şi pe circuitul sistemului nervos către creier, care „comandă” organului afectat să înceapă procesul de vindecare.
• Există alternative la acupunctură pentru pacienţii care nu se simţ confortabil cu acele. Ca alternative mai puţin invazive, punctele de acupunctură mai pot fi stimulate şi cu căldură, laser, magnet, curent electric de intensitate slabă (electropunctură), presiune mecanică (presopunctură). Se mai folosesc terapii ca: acupunctura magnetică, moxibustie (folosirea unor ţigări groase făcute din plante cu care se încălzesc anumite puncte de acupunctură), punerea de ventuze, masaj Shiatsu sau Masaj suedez. Aceste terapii stimulează meridianele de acupunctură fără a înţepa pielea, dar totuşi acupunctura este o terapie mai eficientă.
• Dacă te hotărăşti să apelezi la un acupuncturist, e bine să ştii că durata unei şedinţe este, în general, de o jumătate de oră. Numărul de şedinţe se stabileşte în funcţie de gravitatea afecţiunii şi de modul în care reacţionează organismul.
b. AFECŢIUNI TRATABILE 
• Organizaţia Mondială a Sănătăţii a elaborat, în 1975, o listă ce conţine cele 40 de boli tratabile prin acupunctură. Amintim: afecţiunile reumatismale (discopatie cervico-dorso-lombara, poliartrită scapulohumerala, gonartroze, artralgii diverse), afecţiunile cardiovasculare (aritmii cardiace, arterite, hipertensiune arterială), afecţiunile oftalmologice (blefarită), afecţiunile digestive (gastroduodenită, colicile biliare, colicistitele cronice), diabetul zaharat, enterocolitele, hemoroizii, afecţiunile ORL, nevralgiile, afecţiunile genitale (dismenoree, hipermenoree, hipomenoree, climaxul, impotenţa sexuală), incontinenţă urinară şi alte afecţiuni: odontalgii, spasmofilie, urticarie, zona Zoster, obezitate.
• De asemenea, acupunctura mai este folosită şi pentru: combaterea stresului, controlul greutăţii, adicţii, lăsarea de fumat, ameţeli şi stare de vomă ca urmare a chemoterapiei sau a altor terapii intensive, durere de dinţi postoperatorie
• În cazul hipertensiunii arteriale, şedintele de acupunctură ajută să se răspundă mai bine la tratament.
• Acupunctura creşte toleranţa la efort şi îmbunătăţeşte circulaţia sangvină în cazul cardiacilor.
• Multe persoane au picioarele grele, mâinile şi picioarele reci. Aceste simptome sunt produse de încetinirea circulaţiei sangvine în vasele de la nivelul membrelor superioare şi inferioare. Nu este o boală gravă, ci simptome pe care acupunctura reuşeşte să le amelioreaze.
• Răspund bine la acest tip de tratament tulburările menstruale şi cele de menopauză, impotenţa şi frigiditatea.

c. CONTRAINDICATII ALE ACUPUNCTURII 

-nu este indicată femeilor însărcinate (este interzisă inteparea anumitor puncte)
-nu este indicată bolnavilor de cancer nu se înţeapă direct tumoră dacă aceasta este situată la suprafaţă
-nu se înţeapă rănile
-în cazul bolilor de piele nu se înţeapă suprafaţa afectată, excepţie făcând vitiligo."
sursa : http://www.sanatateatv.ro/sfaturi/terapii-complementare/acupunctura/
http://www.veronikilife.ro/

http://www.medichina.ro/home/

Dr Wuang Xiaoguang

joi, 25 iunie 2015

Tocana de legume cu orez si ciuperci








































O mancarica usor picanta ce seamana cu un ghiveci, merita incercata. Am pastrat un borcan pentru consum si restul am depozitat in camara

500 gr ceapa alba si rosie
300 gr morcovi
500 gr ciuperci champignion
1.5 kg ardei capia rosu si galben
200 ml ulei de buna calitate
1 cescuta mica de orez basmati cu bob lung
1 kg de rosii coapte
1 legatura patrunjel verde
frunze de coriandru verde
1/2 ardei iute fara seminte
frunzele de la o telina mica
4 catei de usturoi
1/2 telina mica
1 lingurita de zahar
3 foi de dafin
cateva boabe de piper
2 lingurite de boia dulce
1 lingurita curry
1/3 lingurita curcuma
3 linguri mari de pasta concentrata de tomate
ienibahar boabe
sare grunjoasa

Ciupercile nu se curata de pielita doar se spala de pamant dupa care se toaca marunt. O parte din ceapa se toaca marunt si cealalta se macina la masina de tocat. Ardeii se curata de seminte si nervura si se taie cuburi mari dupa care se dau la masina. Morcovul se rade fin o parte si restul se da prin razatoarea mare sau se baga prin masina, la fel si telina. Rosiile se oparesc, se decojesc si se dau prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Incalzim uleiul, punem cativa catei de usturoi zdrobiti si restul intregi. Adaugam ceapa si-o calim pana-si schimba culoarea. Urmeaza pe rand morcovul, ciupercile si dupa 20 de minute dupa ce a scazut zeama  punem ardeii. Punem sarea, piperul si dupa inca 25 de minute punem rosiile. Trebuie mestecat mereu sa nu se prinda. Dam oala la cuptor sa se mai ingroase si spre sfarsit punem orezul aproape fiert. Inainte sa fie gata tocana punem orezul in apa si-l lasam jumatate de ora. Punem orezul in doua cantitati de apa, sare, foi de dafin, putin sumac si tandori masala pentru gust. Fierbem acoperit la foc mic. Cand a fiert aproape de tot, vreo 90 % il punem in tocana, amestecam usor cat sa-l incorporam si-l mai tinem putin la cuptor. Din acest moment nu mai amestecam sa nu zdrobim orezul, doar miscam cratita. Gustam tocana si potrivim de sare. Oala si lingura folosite trebuiesc oparite inainte. Incalzim borcanele si capacele, le asezam pe cutite si le umplem cu tocana. Lovim borcanele de masa ca sa se aseze mai bine compozitia. Lasam spatiu la gura de 2-3 degete. Stergem gura borcanelor si le mai dam putin la cuptor sa prinda o pojgita deasupra. Le punem capacele si le dam 20-30 min la cuptor dupa care le punem in paturi la cald. Incercati sa indepartati toate semintele de la ardei ca sa nu fermenteze tocana. Borcanele se aseaza pe lama cutitelor intr-un lighean si le tinem cu apa clocotita si detergent de vase cateva ore. Se spala, se clatesc foarte bine dupa care tot asezate cu cutite in ghiuveta se oparesc gura borcanelor cu apa si capacele. Se lasa la uscat dupa care se procedeaza ca mai sus, le dam la cuptorul neincalzit si dupa aceea dam drumul la foc. Borcanele nu se dau reci la cuptorul incalzit


Bruschete



































O minunatie, se fac rapid si sunt satioase

Bruschete cu branza, legume si oregano  

6 felii de paine feliata
6 felii subtiri telemea de capra
2-3 rosii
oregano uscat si verde
ulei de masline
ardei capia verde si rosu


Se pun ingredientele pe fiecare felie de paine in ordinea urmatoare : putin oregano tocat/o felie de branza subtire/rosii felii/oregano uscat/ ulei de masline/ ardei gras rondele/sucul de rosii scurs de la rosiile taiate. Ardeii si rosiile de preferat sa le taiem subtiri pentru a se patrunde mai bine. Se impacheteaza fiecare felie de paine in hartie de copt putin umezita si mototolita si se da la cuptor 15-20 minute. Se pot da la cuptor si neacoperite.

Bruschete cu usturoi si oregano































3 rosii
ulei de masline
100 gr branza veche de oaie
patrunjel
2 catei de usturoi
oregano
sare, piper dupa gust
o bagheta cu seminte

Rosiile taiate cubulete se amesteca cu usturoi pisat fin, ulei de masline, vegeta, patrunjel si oregano. Pe feliile de paine unse cu ulei de masline punem amestecul de rosii apoi branza rasa fin. Dam la cuptor pana se rumenesc. Putem unge painea cu o pensula de bucatarie sau pulverizam uleiul cu un recipient special. O alta varianta ar fi sa dati painea unsa cu ulei de masline la cuptor sa se rumeneasca si apoi le serviti cu rosii peste.

Bruschete cu masline, busuioc si oregano















Se freaca painea rumenita si calduta cu un catel de usturoi si se stropeste cu ulei de masline. Facem o compozitie din rosii taiate cubulete amestecate cu busuioc, felii de masline verzi si negre, putina vegeta, ulei de masline, si oregano. Se da compozitia la rece sa se intrepatrunda gusturile. Servim pe paine. Daca doriti puteti sa le dati la cuptor cu branza rasa.

Bruschete cu ton si masline

1 conserva ton in suc propriu
2 rosii mici
masline verzi feliate
1 lg ulei masline.

Se freaca painea toast cu usturoi si se pune compozitia de mai sus.

Bruschete cu ton si lamaie

1/2 cutie ton
4 felii paine
2-3 rosii
1 ardei gras verde
1/2 ceapa uscata sau verde
2 lg ulei de masline
1/3 lamaie
1/3 busuioc proaspat sau uscat
sare, piper

Amesteci legumele taiate mai mic, puteti pune si niste codite verzi de la ceapa, adaugi restul ingredientelor mai putin pestele. Asezati continutul pe paine prajita si deasupra ton.

Bruschete cu ansoa

5 catei de usturoi
1 cutie ansoa
4 rosii mari
1 ciabatta
3 lg ulei de masline
sare, piper
patrunjel
busuioc
ceapa verde
zeama de la 1 lamaie.

Paine feliata se stropeste cu ulei si se baga la toaster. Painea calda se freaca cu o parte din usturoi si restul se taie bucatele. Rosiile tocate cubulete se amesteca cu usturoi, ceapa verde, ulei de masline si verdeata taiata. Bucatiile de ansoa se scurc si se stropesc cu zeama de lamaie. Servim rosiile pe paine si deasupra buc de ansoa.

o alta varianta dar la gratar http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2013/08/branza-feta-la-gratar.html