Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 2 noiembrie 2011

Tarta cu prune



















































































































































Tarta cu prune

sursa : la Lena
1 kg prune carnoase
250 gr unt
1 pahar de zahar
1 lingurita bicarbonat de sodiu
½ lingurita de sare
1 pahar smantana grasa fermentata
5-6 pahare faina

Mod de preparare:

Untul se taie bucati si se lasa la temperatura camerei. Intr-un pahar se pune bicarbonatul si se pune 2-3 linguri de otet si se amesteca bine. Aceasta spuma se toarna peste unt. Se adauga sarea, zaharul si smantana dupa care se omogenizeaza compozitia cu un tel. Adaugati faina si amestecati bine. Formati o bila din aluat iar daca este lipicios mai puneti putina faina. 1/3 din aluat se da deoparte iar cealalta parte de aluat se intinde si se pune in tava de tarta ridicandu-se usor pe margini. Prunele spalate si fara samburi se taie in patru si se aranjeaza pe aluat. Peste prune se pune ½ pahar de zahar. Aluatul ramas se intinde si se pune peste prune. Se lipesc bine marginile si se da la cuptor pentru 45-60 de minute in functie de cutor. Daca vreti o puteti unge cu galbenus inainte. Se presara cu zahar pudra vanilat si se taie rece.

Un comentariu:

Corina spunea...

Foarte frumoasa si eleganta tarta ta!