Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 16 ianuarie 2013

Salata de cruditati cu pui si maioneza





Varianta l foarte buna

Salata de cruditati cu maioneza

1 telina mare
3 morcovi
1 patrunjel mic
1 pastarnac mic
1/2 piept de pui
zeama de lamaie
maioneza
curry
sare
piper
boia

Carnea de pui se fierbe cu ceva condimente sau se tine condimentata la frigider dupa care se face pe gratar. Razi radacinoasele prin razatoarea mica si le amesteci cu maioneza, zeama de lamaie si condimente. Am folosit si putin marar de gust. Puteti folosi in loc de pui sunca presata si cascaval cubulete. Se poate face doar din telina, morcovi, pui, maioneza și lămâie.

Varianta ll, extraordinara, varianta mea preferata

1 telina mai mare
2 morcovi potriviti
1 castron de maioneza
Sare și vegeta după gust
Zeama de lamaie

Facem o maioneza dintr-un galbenus crud, unul fiert, zeama de lamaie si mustar. Se dau legumele prin razatoarea fina, se amesteca cu sare, lamaie si maioneza dupa gust. Se lasa la rece câteva ore. Puteți face rapid o salata dacă va rămâne putina maioneza de la salata de boeuf : 2 lg mari de maioneza, 1 lgt vegeta, putina sare, zeama de lămâie după gust, 4 lg mari de morcov ras prin razatoarea mica, 4 lg mari de telina rasa fin. Se amesteca foarte bine, se gusta și sarea și lămâia se pun treptat, după ce gustam mai adaugam cate putin pana ajungem la gustul potrivit.  Se ornează cu pătrunjel verde și felii de lămâie, Minunataaaaaa.

Varianta III : cu ciuperci

3 morcovi, 1 telina potrivita, 1 cons de ciuperci sau ciuperci proaspete, maioneza, 1 piept de pui, zeama de lamaie, sare. Pieptul se pune pe gratar sau tras la tigaie. Morcovul și telina ar fi bine sa fie în parti egale, se dau prin razatoarea mica si se amesteca cu maioneza, puiul cubulete, ciupercile tocate marunt sau felii, zeama de lamaie si sare după gust.

Niciun comentariu: