Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 martie 2014

Prajitura cu ciocolata in 10 minute (de post)























Frageda, ciocolatoasa, umeda si moale in acelasi timp

210 gr faina
40 gr cacao
200 gr zahar
10 g (1 plic) praf de copt
80 gr ulei (1 cescuta) ulei de buna calitate, fara miros
un praf de sare
300 ml apa minerala
esenta de rom
esenta vanilie
1 lgt coaja de portocale optional
1 lgt coaja lamaie optional
1 vf cutit cardamon optional
1 bol stafide
1 bol nuca
ciocolata neagra optional

Nuca se da putin la cuptor si stafidele se hidrateaza in esente. O parte din nuca se macina si restul se toaca marunt dupa care se amesteca cu ingredientele uscate si stafidele. Adaugati apa, esentele, uleiul si amestecati cu telul dupa fiecare. Puteti face aceasta prajiturica cu ce va trece prin minte, fructe, nuci, seminte, nuca de cocos, de exemplu puteti pune 1/2 din aluat in forma, la mijloc banane taiate si apoi restul de aluat. Se pot pune si visine congelate in compozitie, merg de minune cu ciocolata O faceti in forma de silicon la microunde timp de 9 minute sau la cuptor 40 de minute neaparat cu testul scobitorii. Daca pe margini e facuta si la mijloc nu, mai lasati-o. Eventual cand e gata scoateti-o din cuptor sa nu se intareasca prea tare. Daca folositi ciocolata o dati prin razatoare sau o taiati cubulete mici si o adaugati in aluat.

Niciun comentariu: