Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 decembrie 2014

Hrean cu otet






Cea mai buna reteta de conservat hreanul, nici prea dulce nici prea sarat, incercati si nu veti regreta
  • 3 radacini mari de hrean
  • 20 g zahar (2 lingurite rase)
  • 10 g sare(1 lingurita rasa)
  • 50 ml otet, eu am folosit de mere
  • 100 ml apa
– se pregateste lichidul in care se va conserva hreanul, si anume 100 ml de apa rece se amesteca bine cu 50 ml de otet 1 lingurita de sare si 2 lingurite de zahar, pana cand zaharul se dizolva.
– se curata hreanul de coaja si se da radacina de hrean pe razatoarea mica sau prin masina de tocat. eu am folosit razatoarea dar a fost destul de dur, pentru ca am lacrimat ca niciodata. Pentru a diminua senzatia de iuteala puteti deschide ferestrele si puteti incerca sa stati cat mai departe cu nasul si ochii de razatoare.
– hreanul ras se pune intr-un borcan curat si se preseaza bine, apoi se toarna usor amestecul de otet cu apa si zahar pana cand hreanul este acoperit complet de lichid.
– se inchide borcanul bine cu un capac si conserva mea de hrean pentru iarna este gata, se poate pastra ata in camara cat si in frigider, insa dupa ce deschideti borcanul este bine sa il pastrati la frigider. Bucatile mici ramase dupa ras nu se arunc, se folosesc la muraturi sau se blenduiesc impreuna cu putin lichid si se face pasta de hrean, si mai buna. Noi mancam foarte mult hrean, este sanatos si gustos. Putem servi la un rasol de vita fiert cu legume, pui la rotisor sau  fiert cu garnitura de cartofi copti.

Niciun comentariu: