Faceți căutări pe acest blog

joi, 10 decembrie 2015

Castraveti cornisor in otet








Grozavi, crocanti, gustosi, nici prea acri nici prea dulci

1 kg castraveti cornisor, 400 ml otet de muraturi, 1 l apa, 5 lg zahar, 1 lg si 1/2 sare mare, piper mozaic, foi de dafin, hrean, cuisoare, marar si cimbru uscat, condimente de la fuks care contin : boabe mustar, ienibahar, coriandru, fenicul, marar, tarhon, ienupar.

Castravetii se spala bine si se inteapa la capete pentru a se mura in interior. Se pune hrean pe fundul borcanelor, putin marar si cimbru cat iei cu buricele degetelor, castraveti, piper, cuisoare o bucata, 1/2 lgt condimente de la fuks la fiecare borcan de 800 si deasupra hrean. Fierbem apa cu sarea, zaharul, foile de dafin si putin marar. Se pune fierbinte peste legume, se capacesc si se tin la cald pana la racire. Mi-au iesit 3 borcane de 800 dintr-un kg de castraveti.


Niciun comentariu: