Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 18 ianuarie 2017

Prajitura de ciocolata cu nuca, stafide si coniac










Super aromata, moale si gustoasa

5 oua mari
200 grame unt
40 gr cacao
65 grame faina
1 lgt praf de copt
200 gr zahar tos
50 ml frisca lichida
50 ml apa rece
150 grame ciocolata
100 grame nuci prajite
1 lingurita coaja portocale
1 lingurita coaja de lamaie
2 maini stafide
Coniac vreo 2 lg
Esenta de rom 1 lg

Scoatem toate ingredientele de la rece cu vreo 5 ore inainte. Amestecam faina cu praful de copt si punem stafidele la hidratat in esente cat sa le acopere putin. Nucile se prajesc putin in cuptor si se maruntesc cu ciocanul. Amestecam 150 gr de zahar cu apa, frisca si cacaoa si le punem pe bain marie pana se topeste zaharul. Punem si ciocolata si amestecam pana la topire. Eu am folosit 160 gr ciocolata din care 1 tableta mare ciocolata neagra si 4 cuburi cu lapte. Galbenusurile se freaca cu coaja de citrice si un praf de sare. Separat mixam untul spuma, adaugam galbenusurile pe rand si la sfarsit crema de ciocolata racita. Punem stafidele cu romul. Impartim crema in doua parti egale. Bati albusurile spuma cu putina lamaie apoi adaugi treptat restul de zahar, 50 gr. Peste una din creme adaugam faina, 2 maini de nuci, albusul si amestecam usor, acest aluat este pentru blat. A doua crema se amesteca amesteca cu restul de nuca. Punem aluatul intr-o tava de 26/20 tapetata cu hartie de copt. Lasam 25 min la 170 de grade. Facem testul cu scobitoarea si cand e gata o scoatem imediat. Cand s-a racit blatul se taie in dou pe lung apoi inca o data pe lat, rezulta 4 jumatati de blat. Impartim crema in 4 parti, una din ele find mai mare pentru a imbraca prajitura cu ea. Scoatem hartia si montam blat crema blat crema. Se da la rece. A doua zi e dementiala.

Niciun comentariu: