Faceți căutări pe acest blog

marți, 28 martie 2017

Briose cu fructe de padure
































































Minunate, pufoase si acrisoare de la fructe

2 oua galbene de tara
1 cana de 250 ml ulei
1 cana de 250 ml lapte gras
2 cani de 250 ml faina
1 cana de zahar de 250 ml
1 lingurita esenta vanilie
1 plic praf  de copt
1 plic zahar vanilat
1 lgt coaja de portocale si 1 lgt coaja lamaie
1 lgt coniac pentru aluat si 1 lgt pt fructe
300 gr amestec fructe de padure
In loc de fructe putem folosi ciocolata sau crema de cioco, fructe uscate, gem etc

Lasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu zaharul, uleiul si coaja de citrice. Ca sa topim bine zaharul facem pauze sa nu se arda mixerul. Eu am folosit o cana de 250 ulei mai putin cu un deget. Adaugam ouale pe rand si batem spuma. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt pusa treptat in ploaie. Folosim in continuare mixerul dar cu pauze si lasam aluatul sa se odihneasca intre timp. Va rezulta un aluat ca de clatite mai gros care face niste basici. Ingredientele folosite trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Punem aluat in jumatate de forma, fructe, iar aluat si apoi fructe. Dam la cuptorul incalzit pentru 30 de minute la 160 de grade. Facem testul cu scobitoarea si lasam sa se raceasca cu usa intredeschisa. Fructele se pot pune si congelate.

Niciun comentariu: