Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 noiembrie 2019

Vinete si dovlecei la cuptor cu usturoi, oregano si ulei de masline
































Minunata reteta, o puteti adapta dupa plac, la fel putem incerca si cu dovlecei cu usturoi, marar si ulei de masline

Vinete
Sare
Oregano sau ierburi de provence
Usturoi
Ulei de masline
Iaurt grecesc optional


Vinetele spalate se taie in jumatate pe lung si se cresteaza mijlocul cubulete dar nu de tot. Usturoiul se taie felii sau se da prin presa si se pune printre cubulete. Punem sare, condimente si ulei de masline din abundenta. Asezam vinetele in tava de aragaz tapetata cu hartie de copt si dam la 180-200 ° pt 45 min. Cand sunt gata le mai lasam sa se odihneasca 10 min la cuptor cu focul inchis. Servim vinetele calde, simple sau cu iaurt amestecat cu usturoi. Timpul de coacere depinde de cuptor si cat de mari sunt vinetele, cand introducem cutitul trebuie sa intre ca-n branza. Le putem face si cu verdeata, rosii sau ce va place. Am facut si cu dovlecei, minunaaaati, de preferat si vinetele si dovleceii se le acoperim cu folie de aluminiu vreo 30-50 min apoi sa punem usturoiu presat in pulpa ca ramane si usturoiul nears deasupra si aroma se simte mai bine

La lena

Niciun comentariu: