Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 decembrie 2010

Mancare de cartofi cu afumatura



























































































































































Mancarica de cartofi cu pui










Mancare de cartofi cu afumatura si macare de cartofi cu pui

Ingrediente:

1 ceapa alba mare
1 morcov
1 ardei capia
1 ardei gras verde
ceapa rosie facultativ
Cativa catei de usturoi taiati
Foi de dafin
Afumatura (kaizer si slanina)
Marar verde sau in lipsa patrunjel
Cartofi
Pasta de tomate
Rosii pasate vreo 1/2 kg
piper
boia dulce
cimbru
putin curry
alte condimente
vegeta

Mod de preparare:

Legumele se toaca marunt si carnea se taie bucatele. Morcovul cel mai bine se da prin razatoarea mica, eu n-am avut chef si l-am taiat cuburi. (pentru culoare). Cartofii se taie felii potrivite si se tin in apa. Se caleste ceapa si usturoiul in ulei, se adauga apoi afumatura, morcovul si ardeiul gras. Punem cartofii scursi si adaugam putina apa clocotita cat sa ii acopere. Condimentam, adaugam piper, marar tocat, cimbru romanesc si foi de dafin dupa care lasam sa fiarba la cuptor. Rosiile le pasam si spre sfarsit adaugam la mancare bulionul desfacut in sucul de rosii incalzit si lasam sa scada. Potrivim de sare si servim cu muraturi sau salata verde. Pentru a-i da o culoare deosebita oricarui fel de mancare dati morcovul prin razatoarea mica si apoi caliti-l in putin ulei. Adaugati si ardei gras rosu iar la final boia.

Un comentariu:

Jocuri de gatit spunea...

Cred ca trebuie sa fie tare delicioasa aceasta mancare gatita