Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 5 ianuarie 2011

Spanac cu oua







































Spanac cu oua

Timp de preparare 60 minute
Portii pentru 6 persoane

Ingrediente necesare

2.5 kg spanac
2 linguri cu faina
100 g unt
600 ml lapte
Cativa catei de usturoi
Sare
Piper

Mod de preparare :

Se curata spanacul de codite si se spala in lighean in foarte multe ape pana ne plictisim. Se iau gramezile de spanac din apa si se scurge bine dupa care se schimba apa pana se duce tot nisipul. Se pune spanacul in apa clocotita si se fierbe dupa care se scurge si se toaca marunt. Se incinge o tigaie si se topeste untul in ea dupa care se adauga faina si laptele cald amestecand continuu sa nu faca cocoloase. Se adauga spanacul tocat si se mai da un clocot. La sfarsit se adauga usturoiul maruntit si se sareaza. Se serveste cu oua ochiuri.

Niciun comentariu: