Faceți căutări pe acest blog

vineri, 8 aprilie 2011

Tocanita de ciuperci champignon





























Tocanita de ciuperci champignon

Ingrediente:

1 kg ciuperci mai mici

1 legatura de patrunjel

2 cepe

Boia dulce

1 capatana de usturoi

Sare

Piper

Vegeta

Pasta de tomate

Ulei de masline

Mod de preparare:

Ciupercile nu se curata niciodata, doar se spala bine de pamant sub un jet de apa rece si apoi se lasa la scurs. Se taie ceapa marunt, palariile si cozile ciupercilor le tocam putin mai mare iar usturoiul il taiem felii. Calim ceapa si usturoiul in uleiul incalzit, adaugam treptat din ciuperci, calim bine si adaugam cealalta parte de ciuperci, punem boia, sare si piper. Acoperim cu un capac sa se inmoaie si apoi adaugam pasta de rosii concentrata si patrunjel. Secretul acestui fel de mancare este acela ca nu trebuie folosita apa, ciupercile au suficienta si astfel se va pastra gustul deosebit. Se da la cuptor la foc mic sa mai scada. Pentru a nu se lipi de fundul cratitei mestecati mai des in mancare. Se serveste atat calda cat si rece cu mamaliguta si patrunjel.

3 comentarii:

Dominik Catalina spunea...

Arata foarte bine. Am sa incerc reteta chiar azi. Multumesc.

Dominik Catalina spunea...

Arata foarte bine. Voi incerca reteta chiar azi. Multumesc :)

Dominik Catalina spunea...

Arata foarte bine. Multumesc:)