Faceți căutări pe acest blog

vineri, 29 aprilie 2011

Vitel cu spanac in oala de lut






























































Ingrediente:

4 kg spanac
500 gr carne de vitel
1 ceapa
Putina zeama de carne
Boia dulce
Vegeta
1 capatana de usturoi
1 morcov
Cateva felii de lamaie

Mod de preparare:

Calim ceapa tocata marunt, adaugam apoi usturoiul taiat, carnea bucati si boiaua. Punem supa fierbinte atat cat sa acopere putin carnea dupa care adaugam treptat spanacul spalat si taiat mai mare. Puteti sa-l lasati intreg daca va place sa simtiti spanacul in lingura. Odata ce s-a inabusit bine transferam mancarea in oala, punem morcovelul taiat in patru si-o dam la cuptor. Spre sfarsit adaugam pasta de tomate si condimente dupa gust. Puteti pune putina zeama de lamaie sau cateva felii, ii da un gust bun. Aceasta oala este smaltuita, eu o pun in cuptor inca de la inceput si nu il incalzesc in prealabil ca sa nu am surprize sa crape. Scoateti oala calda din cuptor si adaugati mancarea dupa care o dati la loc. Se poate face aproape orice si rezultatul este nemaipomenit. La fel se poate face mancare de spanac si fara carne.

Niciun comentariu: