Faceți căutări pe acest blog

joi, 14 iulie 2011

Tort de ciocolata cu migdale si nuci














































































































































T


(by Jamie Oliver)

Este un tort special, consistent si potrivit pentru iubitorii de ciocolata. Este mai bun servit rece a doua zi dupa ce l-ati preparat.

Ingrediente pentru 8 portii:

150 gr migdale crude fara coaja si pielita
150 gr nuci fara coaja si macinate fin
300 gr ciocolata de menaj (70% pudra de cacao)
1 lingurita cu varf de pudra cacao
255 gr unt
100 gr zahar pudra
6 oua mari
Un praf de sare
Cativa stropi de lamaie

Mod de preparare:

Acoperiti fundul unei tavi rotunde detasabile cu diametrul de 20-25 cm cu o bucata de hartie pergament si apoi ungeti-o cu unt si tapetati-o cu faina. Eu am dat la cuptor nucile si migdalele pentru cateva minute sa le intensifice aroma. Macinati-le impreuna la robot apoi adaugati ciocolata si cacaoa si mai amestecati totul pentru inca 30 de secunde dar nu prea mult caci se va topi ciocolata foarte tare. Mutati totul intr-un vas, puneti in robot untul care a fost tinut la temperatura camerei si adugati zaharul. Mixati pana devine o crema pufoasa. Adaugati apoi galbenusurile unul cate unul si mixati dupa fiecare (eu am facut operatiunea aceasta cu mixerul). Adaugati apoi compozitia de ciocolata si amestecati bine. Albusurile care au fost la temperature camerei se bat spuma cu un praf de sare si zeama de lamaie (tot la temp camerei). Pentru o reusita a albusurilor se ia pe rand fiecare ou si se separa galbenusul de albus intr-un bol si se varsa fiecare albusul in bolul spalat si uscat in care se vor bate toate, astfel nu va exista riscul sa vi se strecoare pic de galbenus in compozitie. Adaugati usor albusurile peste amestecul de ciocolata, unt, migdale si nuci. Amestecati usor de jos in sus compoztitia. Turnati-o apoi in tava tapetata si dati la cuptorul preincalzit. Se coace la foc potrivit pentru circa o ora, in functie de cuptor. Se face testul cu scobitoarea pentru 5 secunde. Daca pe margine este facut si in mijloc e mai moale stingeti focul si lasati-l sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa. Eu l-am decorat cu migdale trase in tigaie care sunt foarte gustoase dar nu prea sanatoase. Puteti servi si cu frisca.

Niciun comentariu: