Faceți căutări pe acest blog

joi, 7 martie 2013

Cotlet de porc cu garnitura de cartofi aurii








Friptura:

Se face un amestec din sos de soia dulce si sarat, vin rosu sec, cimbru, boia, curry, coriandru, curcuma, piper, usturoi, condimente pt friptura. Se cresteaza carnea si se introduc felii de usturoi. Se unge carnea cu mustar si usturoi presat si apoi amestecul de vin. Se pune impreuna cu restul de vin intr-o punga pentru copt. Se leaga bine si se da la rece pana a doua zi. Se da la cuptor cu putina apa. Se lasa la foc potrivit, se pune zeama din tava peste friptura sa nu se usuce si se mai adauga treptat vin in tava si se potriveste de sare. Adaugam rosii cherry si ciupercute spre final.

Garnitura:

1 kg cartofi mici (noi)
1 lgt curry
1/2 lingura curcuma
1 vf cutit boia
sare
cimbru
ulei masline
unt 50 gr
2 capatani de usturoi

Se incinge tigaia dry cooker dupa care se topeste untul si se adauga uleiul de masline. Se calesc cartofii taiati potriviti care au fost crestati sa se patrunda bine impreuna cu usturoiul pisat. Adaugam condimentele si punem capacul. Amesteci mereu si cand sunt facuti pe jumatate ii transferi in tava si-i dai la cuptor acoperiti cu folie de aluminiu 1/2 ora pana sunt patrunsi, se verifica cu furculita. Am servit cu salata de varza murata cu cimbru si ulei de masline.

reteta proprie

Niciun comentariu: