Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 9 martie 2013

Gris cu lapte ca pe vremea bunicii












300 ml lapte gras
6 lingurite  de gris
3 lingurite  de zahar
scortisoara
coaja de lamaie si portocala
zahar vanilat sau baton de vanilie
esenta de rom
anason stelat
gem, dulceata
miere su nuci
stafide

Punem laptele pe foc mic impreuna cu zaharul, esenta, coaja de citrice si semintele de anason si vanilie. Amestecam pana la dizolvarea zaharului. Cand s-a infierbantat turnam in ploaie grisul si amestecam incontinuu. Daca ati pus prea mult gris si vi se pare prea tare mai adaugati lapte cald iar daca iese prea moale puneti gris. Grisul nu necesita foarte mult timp de gatire astfel incat se va tine foarte putin pe foc mai ales ca se incheaga dupa racire. Mie imi place sa fie mai apos dar fiecare il face dupa preferinta. Pentru a nu face cocoloase grisul se pune treptat si se amesteca mereu, puteti folosi si telul. Cand e gata inlaturam bucatile mari de mirodenii. Servim cu scortisoara, dulceata sau stafide higratate in rom. Eu am folosit si varianta cu nuca si miere, am pus un rand de gris, un rand de miere si nuca prajita taiata bucati. Mai am o reteta de gris cu zahar ars

facebook

Niciun comentariu: