Faceți căutări pe acest blog

joi, 13 februarie 2014

Prajitura zebra





















250 gr faina necernuta
150 gr zahar
1/2 plic praf de copt
50 ml ulei fara miros
200 ml lapte gras
2 oua la temperatura camerei
coaja de portocale
esente
stafide
coniac
un praf de sare
4 lgt cacao

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi adaugam uleiul si laptele treptat. Amestecam faina cu praful de copt si adaugam lichidul incorporandu-l usor. 1/2 din aluat il amestecam cu 4 lingurite de cacao. Tapetam o tava si punem in mijlocul formei o lingura de aluat alb, deasupra o lingura de aluat cu cacao si tot asa pana terminam aluatul. Printre ele asezam stafidele hidratate si scurse. Dam la cuptor pentru 30-35 minute, facem testul cu scobitoarea si cand e gata il scoatem sa nu se intareasca.

Un comentariu:

dia_diana58 spunea...

Susule , da' o rubrica de abonare prin mail la toate postarile astea minunate , de ce n-ai ? Pacat de munca ta sa fie descoperita doar intamplator ...