Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 septembrie 2014

Mancare de pui cu rosii









Reteta aceasta e o minunatie, as manca in fiecare zi

1 kg de aripi sau câteva pulpe superioare
1 kg de rosii de gradina coapte sau 1 cutie rosii
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
1 morcov
1 capia rosu
1 capia verde optional
1 ceapa rosie
1 ceapa alba
ulei de masline
condimente: curry, boia, sare, piper, curcumacoriandru, foi de dafin, cimbru, oregano
1 capatana de usturoi

Calim ceapa care a fost o parte taiata julien si o parte tocata marunt impreuna cu jumatate din cantitatea de usturoi zdrobit cu lama cutitului. Adaugam morcovul ras fin si ardeii tocati o parte julien si o parte cubulete mari. Urmeaza carnea si dupa ce le-am calit bine adaugam 1 lgt boia dulce, 1 lgt curry, 1 sfert lgt curcuma, ierburi de provence, sare si piper proaspat macinate. Apoi punem rosiile jumatate din cantitate pasate si restul taiate felii. Punem capacul sa le inabusim si amestecam sa nu se prinda. Daca folosim rosii la conserva putem pune și putina apa, vreo cana și când au fiert punem verdeata și câteva lg de pasta concentrata de rosii. Nu adaugam apa dacă folosim rosii proaspete si coapte de la tarani pentru ca nu este nevoie si nu va mai fi la fel de bun. Se poate da si la cuptor dar e suficient pe aragaz. Cand e gata punem si restul de verdeata și usturoiul rămas trecut prin presa astfel se va simți gustul proaspat de usturoi. Acoperim și lasam sa se odihneasca. Servim cu garnitura de piure de cartofi sau mamaliguta.

reteta proprie

Niciun comentariu: