Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 septembrie 2014

Pui rumenit la cuptor, sau la tava





Pui in picioare

1 pui
ulei de masline sau floare
condimente pentru pui: curry, boia dulce, sare, piper, cimbru, boabe coriandru, garam masala, tumeric etc.
usturoi
chimen
mustar facultativ
iaurt gras facultativ
1-2 linguri pasta concentrata de rosii daca doriti

Pisam usturoiul impreuna cu piperul, coriandru si semintele de chimen. Se face un amestec din putin ulei si condimente dupa care se unge puiul peste tot chiar si pe sub piele si in interior. Il asezam pe tepuse si a doua zi umplem vasul cu apa si-l dam la cuptor pana se rumeneste. Vreo ora-doua in functie de marimea puiului, sa nu iasa nici prea uscat dar nici nefacut. Pe masura ce se rumeneste il ungem cu sosul din tava. Servim ca garnitura cartofi copti cu mujdei de usturoi. Acoperiti aripile cu folie de aluminiu sa nu se arda sau legati le sub pui. Mai putem lega puiul de picioare sa iasa mai zemos. Putem pune si cartofi in tava. Un pui mare se face cam intr-o ora o ora si jumatate.

Pui la tava, grozav

Un pui mare de vreo 1.500-2 kg se leaga de picioare si se baga aripile sub el sa nu se arda. Legarea puiului aici : http://www.marthastewart.com/973737/how-truss-chicken#973737. Se face un sos din ulei, otet balsamic, mustar, condimente, boia, cimbru, curry, si vin alb daca aveti. Se unge bine puiul, se aseaza legume sau cartofi in tava pe langa el si se mai pune 1 cana doua de apa. Se da la cuptor pt 30 min acoperit cu folie si se mai adauga vin dupa preferinta. Dupa 30 min se indeparteaza folia de aluminiu. Ca sa nu se usuce prea tare se tine vreo ora si 1/2 cu totul, cam atat l-am tinut eu, timp in care se unge mereu sa nu se arda. Putem face o compozitie de ciuperci tocate amestecate cu mirodenii si se umple puiul.

Niciun comentariu: