Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 mai 2015

Placinte la tigaie cu branza, ceapa verde si marar








































Aluat :

500 ml lapte batut, iaurt gras sau chefir
1 lingurita bicarbonat de sodiu alimentar
un praf de sare
500 grame de faina

Umplutura :

sarata : 1 kg  telemea veche de oaie
            2 oua
            1 legatura ceapa verde
            1 legatura de marar

dulce : 1/2 kg telemea de oi
           1 ou
           1 pumn stafide hidratate in coniac si esenta de rom
           1 lgt coaja de lime
           1 lgt coaja de portocale
           6 linguri de zahar

ulei pentru prajit, zahar vanilat pentru placintele dulci

o reteta delicioasa, sunt bune atat calde cat si reci dar calde sunt dementiale. prajite sunt mai gustoase

Iaurtul de preferat sa nu fie foarte rece, de la frigider. Il amestecam cu sarea si bicarbonatul dupa care le lasam sa se odihneasca 10 minute. Adaugam faina treptat si amestecam pana incepe sa se lege. Scoatem aluatul pe masa de lucru, framantam si punem restul de faina pana se incorporeaza toata faina. Daca vi se pare ca este prea moale mai adaugati cate putina faina. Trebuie sa iasa un aluat uniform si moale. Formam vreo 13-15 bile de aluat si le asezam pe blatul infainat. Le ungem cu putin ulei sa nu se usuce si le lasam 25-30 de minute. Ne ocupam de umplutura, amestecam branza sfaramata cu ouale, ceapa si mararul tocate marunt. Facem si compozitia dulce din amestecarea ingredientelor. Luam cate o bila, o asezam pe masa si o intindem bine cu facaletul sa iasa o foaie subtire. Punem umplutura  si aducem marginile spre centru, lipim aluatul cu degetele si apasam usor. Eu le-am intins cu facaletul foarte usor sa nu iasa compozitia. Se prajesc vreo 3-4 minute pe fiecare parte in ulei incalzit bine. Sunt mult mai bune cele mai subtirele, ies mai rumene si crocante. Mie imi place cu multa compozitie insa nu prea e indicat ca sa nu iasa in tigaie. Am incercat cateva si la cuptor chiar daca ies un pic mai uscate insa mi-a curs din compozitie. Recomand sa fie prajite si servite fierbinti.Cele cu branza dulce se pudreaza cat sunt calde cu zahar vanilat. Eu am dublat cantitatile si mi-au iesit vreo 20 de bucati.

Niciun comentariu: