Faceți căutări pe acest blog

joi, 25 iunie 2015

Bruschete



































O minunatie, se fac rapid si sunt satioase

Bruschete cu branza, legume si oregano  

6 felii de paine feliata
6 felii subtiri telemea de capra
2-3 rosii
oregano uscat si verde
ulei de masline
ardei capia verde si rosu


Se pun ingredientele pe fiecare felie de paine in ordinea urmatoare : putin oregano tocat/o felie de branza subtire/rosii felii/oregano uscat/ ulei de masline/ ardei gras rondele/sucul de rosii scurs de la rosiile taiate. Ardeii si rosiile de preferat sa le taiem subtiri pentru a se patrunde mai bine. Se impacheteaza fiecare felie de paine in hartie de copt putin umezita si mototolita si se da la cuptor 15-20 minute. Se pot da la cuptor si neacoperite.

Bruschete cu usturoi si oregano































3 rosii
ulei de masline
100 gr branza veche de oaie
patrunjel
2 catei de usturoi
oregano
sare, piper dupa gust
o bagheta cu seminte

Rosiile taiate cubulete se amesteca cu usturoi pisat fin, ulei de masline, vegeta, patrunjel si oregano. Pe feliile de paine unse cu ulei de masline punem amestecul de rosii apoi branza rasa fin. Dam la cuptor pana se rumenesc. Putem unge painea cu o pensula de bucatarie sau pulverizam uleiul cu un recipient special. O alta varianta ar fi sa dati painea unsa cu ulei de masline la cuptor sa se rumeneasca si apoi le serviti cu rosii peste.

Bruschete cu masline, busuioc si oregano















Se freaca painea rumenita si calduta cu un catel de usturoi si se stropeste cu ulei de masline. Facem o compozitie din rosii taiate cubulete amestecate cu busuioc, felii de masline verzi si negre, putina vegeta, ulei de masline, si oregano. Se da compozitia la rece sa se intrepatrunda gusturile. Servim pe paine. Daca doriti puteti sa le dati la cuptor cu branza rasa.

Bruschete cu ton si masline

1 conserva ton in suc propriu
2 rosii mici
masline verzi feliate
1 lg ulei masline.

Se freaca painea toast cu usturoi si se pune compozitia de mai sus.

Bruschete cu ton si lamaie

1/2 cutie ton
4 felii paine
2-3 rosii
1 ardei gras verde
1/2 ceapa uscata sau verde
2 lg ulei de masline
1/3 lamaie
1/3 busuioc proaspat sau uscat
sare, piper

Amesteci legumele taiate mai mic, puteti pune si niste codite verzi de la ceapa, adaugi restul ingredientelor mai putin pestele. Asezati continutul pe paine prajita si deasupra ton.

Bruschete cu ansoa

5 catei de usturoi
1 cutie ansoa
4 rosii mari
1 ciabatta
3 lg ulei de masline
sare, piper
patrunjel
busuioc
ceapa verde
zeama de la 1 lamaie.

Paine feliata se stropeste cu ulei si se baga la toaster. Painea calda se freaca cu o parte din usturoi si restul se taie bucatele. Rosiile tocate cubulete se amesteca cu usturoi, ceapa verde, ulei de masline si verdeata taiata. Bucatiile de ansoa se scurc si se stropesc cu zeama de lamaie. Servim rosiile pe paine si deasupra buc de ansoa.

o alta varianta dar la gratar http://wwwsimona-susu.blogspot.ro/2013/08/branza-feta-la-gratar.html



Niciun comentariu: