Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 10 iunie 2015

Pasta de mere cu anason si cuisoare
















Mai mult un piure de mere aromat si gustos, il putem servi si ca desert
2 kg de mere
200-300 gr zahar
zeama unei lamai
2 plicuri zahar vanilat
2 batoane scortisoara
4 linguri coniac sau wisky
2 stelute de anason stelat
aproximativ 1/2  lgt nucsoara macinata
6 cuisoare putin zdrobite
doua maini stafide brune hidratate in 1 lg esenta rom, 1 lg esenta vanilie si 2 lg coniac
doua maini de nuca prajita maruntita

Merele curatate de coaja, seminte si cotor se taie cubulete, se aseaza in oala, se adauga zaharul si se stropesc cu lamaie si coniac. Se lasa cateva ore sau peste noapte sa-si lase zeama dupa care se pun la fiert pe foc mic impreuna cu mirodeniile. Eu am pastrat cojile pe care le-am pus la fiert cu merele si le-am inlaturat la sfarsit. Dupa ce au fiert putin am pasat trei sferturi din mere astfel incat sa avem cateva cubulete de mere dar si magiun. Spre sfarsit adaugam stafidele hidratate si nuca. Scoatem cojile de mere, anasonul si cuisoarele si umplem borcanele inclzite. La fel de bine putem folosi pere in loc de mere dar trebuie sa fie bine coapte.

Niciun comentariu: