Faceți căutări pe acest blog

marți, 17 noiembrie 2015

Ghebe marinate









Varianta I :

2.5 kg ghebe, 2.5 kg ciuperci champignon, 1/2 l apa, 1/2 l otet, 30 gr sare, cuisoare, ienibahar, marar uscat, cimbru, boabe de mustar, boabe de piper mozaic, foi de dafin, hrean

Am spalat ciupercile si le-am pus la scurs. Ciupercile champignon le-am taiat felii, palariile mari ale ghebelor le-am desfacut de picioruse iar pe cele mici le-am lasat intregi. Punem la fiert ciupercile in apa clocotita pentru 10-15 minute dupa care le scurgem. Facem un amestec din apa, otet, sare si cateva mirodenii. Eu am folosit apa de la fiertul ciupercilor ca sa dea un gust mai bun. Asezam borcane pe cutite, punem hrean, ciuperci, boabe de mustar, piper, cate o boaba de ienibahar si cuisoare in fiecare borcan, ciuperci si zeama fierbinte. Inchidem borcanele si le lasam la cald pana a doua zi. Pentru aproximativ 1 kg de ciuperci am pus 1 cana de otet, una de apa si 3 lingurite de sare pentru muraturi.

Varianta II, grozave :

1 kg ciuperci, 100 ml ulei, 100 ml otet, 200 ml apa, foi de dafin, boabe de mustar, sare, piper, usturoi, 2 lgt rase de sare, hrean

Ciupercile spalate si taiate dupa preferinta se fierb 15 minute in apa clocotita cu sare (folosim sare din cele 2 lgt). Punem la fiert apa (eu am pus zeama de la fiertura ciupercilor ca sa le dea gust) cu otetul, uleiul, cateva mirodenii si sarea. Asezam ciupercile in borcane, punem hrean, cativa catei de usturoi si solutia fierbinte. Nu le-am sterilizat, am strans bine capacul si le-am folosit dupa vreo luna si jumatate.

Niciun comentariu: