Faceți căutări pe acest blog

joi, 12 noiembrie 2015

Fasole facaluita cu ceapa si bulion



                                                       O minunatie, as manca non stop

Reteta nr I recomandata :

1,5 kg fasole
1 l ulei
4 morcovi mari
6 cepe
2 albituri
1 telina
Ceapa pt prajit

Fierbi fasolea cu legumele intregi, o scurgi si o dai prin masina. Legumele nu se folosesc. Calesti ceapa cata vrei si apoi o pui in fasole. Adaugi treptat tot uleiul la fasole si o freci ca la maioneza. Pui vegeta si daca e prea groasa mai adaugi apa de la fiertura. Deasupra nu mai punem ceapa.

Reteta nr II :

1 kg fasole, ceapa alba si rosie, 2 morcovi, 1 pastarnac, 1 patrunjel, 1 cartof, usturoi, cimbru, foi de dafin, coriandru, piper boabe, boia dulce, pasta de rosii vreo 2 lg mari

Nu toata lumea stie sa faca fasole batuta asa cum trebuie, nu sunt modesta si spun ca fasolea mea e cea mai buna, secretul este sa folosim niscaiva mirodenii si legume la fiertul fasolei sa-si ia gustul unele de la celelalte. Curatam fasolea si-o spalam in doua trei ape caldute dupa care o punem la inmuiat tot in apa calda. A doua zi scurgem fasolea de apa si-o punem la fiert in apa calda impreuna cu o ceapa, 2 catei de usturoi si restul legumelor intregi. Spumam fasolea si dupa vreo 20 de minute de fiert schimbam apa cu alta tot calda. Punem condimentele si lasam pana fierbe fasolea. Scurgem fasolea si legumele dupa care le dam prin masina de tocat. Frecam pasta cu putin ulei de masline, cativa catei de usturoi macinati, vegeta si piper. Daca o vreti mai moale mai adaugati din zeama de la fiert pana ajunge la consistenta dorita. Taiem julien foarte fin vreo 3-4 cepe mari pe care le calim bine in ulei, adaugam 1/2 lgt boia, amestecam si adaugam bulionul. Mai lasam cateva minute dupa care o punem calda peste fasole. Servim cu muraturi acrisoare.

Niciun comentariu: