Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 31 octombrie 2015

Sufleu de cartofi si brocoli


























Grozave, bune atat calde cat si reci, se pot servi ca atare sau ca si garnitura

Ingrediente (2-3 portii, adica fix 6 forme)

- 200 gr broccoli - 1 buc potrivita
- 500 gr cartofi curatati si taiati cubulete
- 25 gr unt
- 2 lg smantana sau iaurt gras 
- 1 ou
- 70 gr cascaval ras
- 1/2 ceapa rosie optional
- un praf de nucsoara 
- sare si piper alb
- 100 gr branza de oaie veche
- un pic de marar sau patrunjel

Punem cartofii la fiert impreuna cu cotorul de la brocoli, putina sare si ienibahar. Separat punem la fiert brocoli in apa fierbinte cu sare. Il fierbem al dente nu de tot. Cand legumele sunt gata le scurgem apoi punem cartofii intr-un vas si ii zdrobim folosind un mixer sau o paleta pentru piure. Nu ii puneti la robot, ideal ar fi sa mai ramana bucatele intregi. Adaugam untul, smantana, condimentele si mai amestecam pana se inglobeaza. Brocoli se taie marunt sau se zdrobeste cu furculita, nu se blenduieste ca iese foarte fin si se adauga la cartofi. Radem ceapa, o adaugam si pe ea si urmeaza cascavalul si oul batut. Amestecam usor folosind o spatula. Umplem formele si le dam la cuptor la 180 grade pana se rumenesc frumos, eu am pus o bucatita de brocoli in mijlocul compozitiei si deasupra. Putem face in formele acelea inele unse cu unt si puse pe hartie de copt unsa cu ulei. In acest caz se dau 30 de minute si cand sunt gata se intorc invers si se scot cu ajutorul unui cutit.

Niciun comentariu: