Faceți căutări pe acest blog

vineri, 2 octombrie 2015

Ardei iuti cu mirodenii














Gustosi, crocanti si aromati

1 kg ardei iuti, foi de dafin, seminte de marar uscat, piper boabe, cimbru, coriandru, boabe de mustar, 500 ml otet de vin, 1 l de apa, 5 lg de zahar, 1 lg si 1/2 sare grunjoasa de muraturi, 

Se pune apa pe foc  impreuna cu zaharul si sarea. Cand a dat in clocot adaugam mirodeniile si otetul. Mai lasam cateva clocote si punem lichidul fierbinte peste ardeii din borcan. Miscam putin borcanele stanga dreapta sa iasa aerul si daca mai trebuie mai adaugam fiertura.  Se tin la cald pana a doua zi si sunt gata cam intr-o luna. La aceasta reteta nu am folosit hrean și ardeii tin foarte bine. Cand am făcut alta tura am pus și niște frunze de visin, ii da un gust bun și țin acriturile tari. La 1/2 compozitie din 250 otet, 1/2l apa...am pus 2 lgt boabe mustar, 3 lgt marar, 1/2 lgt cimbru, 3 foi dafin, boabe piper



Niciun comentariu: