Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 februarie 2016

Paste fusilli cu busuioc si sos de rosii










Rezultatul : delicioase, reteta pentru 4 portii

200 gr paste fusilli
80 gr branza cremoasa gen feta
2 linguri telemea veche rasa
2 linguri cascaval ras
busuioc proaspat sau uscat
1 lgt curry
1 lgt boia dulce
2 maini de masline kalamata
cateva felii de telina pentru gust
4 rosii chery taiate in doua
1 legatura de patrunjel
5 catei mari de usturoi
5 linguri pasta concentrata de rosii, 200-300 ml
7 linguri sos de rosii cu busuioc facut in casa
un praf de nucsoara

Folosim 1 l de apa la 100 gr de paste deci punem la fiert 2 l de apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam 2 lgt rase de sare si amestecam. Cand clocoteste apa punem pastele si amestecam in ele pe parcursul fierberii. Lasam sa fiarba al dente si cand sunt gata le punem in strecuratoare deasupra oalei in care au fiert, astfel devin mai moi. Calim usturoiul zdrobit in 50 gr de unt si cateva lg de ulei de masline. Urmeaza telina taiata felii foarte subtiri, maslinele si rosiile. Adaugam pasta de rosii, busuioc, condimentele, piper proaspat macinat si un sfert cana de apa de la fiertura pastelor. Lasam sa scada sosul si spre sfarsit punem branza, amestecam, scurgem pastele si le adaugam in vreo trei transe amestecand dupa fiecare ca sa se incorporeze bine sosul. Lasam pe foc pastele impreuna cu sosul pentru cateva minute. La sfarsit punem si patrunjelul, amestecam si punem capacul 10 minute ca sa se lege. Eu am pus telina pentru gust, daca doriti o puteti indeparta cand e gata sosul. 200 gr paste ajung pentru 3 portii. Puteti folosi si 200 gr de bacon daca va place cu carne.

Niciun comentariu: