Faceți căutări pe acest blog

joi, 24 noiembrie 2016

Midii în sos picant















Minunate, pentru cei care nu mănâncă picant renunțați la ardei

300 gr midii sau fructe de mare
1 conserva de rosii tocate marunt
7 rosii cherry potrivite
1 ardei mic nu foarte iute taiat felii
1 ramura busuioc proaspat
1 lgt busuioc uscat
1 legatura patrunjel
5 catei mari de usturoi
1 cescuta de vin alb sec
50 de grame unt
Ulei de masline
Zeama de la 1/2 lămâie
Piper proaspăt macinat
1 lgt curry
1 lgt boia dulce
1 lgt turmeric
Sare

Zdrobim usturoiul cu lama cuțitului si-l calim în uleiul incalzit impreuna cu untul. Punem ardeiul iute curatat de seminte, rosiile cherry, cateva intregi și restul tăiate în jumatati, calim după fiecare ingredient adaugat după care adaugam busuiocul si conserva de rosii. Urmeaza vinul, mirodeniile si o parte din verdeata. Lasam sa se ingroase sosul, punem lamaia si midiile decongelate. Mai fierbem 10 minute, punem restul de verdeata si acoperim. Servim la un pahar de vin alb rece.


Niciun comentariu: