1/2 kg ciuperci champignon
2 ardei grasi rosii
2 morcovi mari
1 dovlecel
1 vanata
1 legatura marar sau patrunjel
5 catei usturoi
1 lgt vegeta
Piper proaspat macinat
Ulei de masline
Legumele se taie dupa preferinta si se aseaza in tava. Eu am taiat ardeii, vanata si dovleceii cuburi iar morcovii foarte subtiri ca sa se faca in acelasi timp cu celelalte. Ciupercile se lasa intregi daca sunt mici sau le taiem in jumatati daca sunt mari. Adaugam ulei de masine, marar si condimente. Amestecam cu ajutorul manusilor de unica folosinta si acoperim cu folie de aluminiu. Dam la cuptor la vreo 200° pentru 20 minute. Scoatem tava", gustam si potrivim de sare. Indepartam folia de tot, amestecam bine in ele si le mai lasam putin sa se rumeneasca. Cand sunt gata puteti sa mai adaugati marar si chiar usturoi presat. Se pot adauga si alte legume cum ar fi cartofi taiati cuburi mici va sa se faca dar varianta asta e cea mai buna. Pentru a iesi cat mai gustoase legumele trebuie sa incapa in tava fara sa mai puneti si deasupra lor, astfel nu vor iesi inabusite. De preferat legumele sa fie in parti egale. Timp de pregatire 1/2 ora, gatire 1 ora. Putem folosi si condimente dar eu prefer sa pastrez gustul legumelor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu