Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 17 mai 2017

Mancare de dovlecei







3 dovlecei potriviti
1 ceapa alba
1 ceapa rosie
1 ardei capia
1 morcov
5 catei de usturoi
1 legatura de marar
3 lg bulion
Sare, piper
Ulei de masline

Dovleceii se curata pijama si se taie cuburi mari. Ceapa se toaca marunt, ardeiul in patru, morcovul se rade mic si cativa catei de usturoi se zdrobesc. Calim putin usturoiul si adaugam pe rand ceapa, ardeiul morcovul si dovlecelul. Punem capac sa inabusim ardeiul dupa care adaugam apa sau supa de legume. Putem afauga si mirodenii, eu am pus 1 lgt curry, 1 lgt de boia dulce, curcuma foi de dafin si coriandru. Cand a fiert dovlecelul punem rosiile sau bulionul si o parte din verdeata, merge si patrunjel. Mai lasam sa scada, potrivim de sare, punem restul de usturoi pisat si verdeata. Acoperim pana la racire. Este grozava atat calda cat si rece, mararul si usturoiul proaspat adaugat la sfarsit ii da o savoare aparte.

Niciun comentariu: