Varianta I : cu lapte gras
1 l de lapte gras sau 600-700 ml lapte si apa pe fundul oalei
100 gr fidea cu ou
4-5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
Coaja lamaie si portocala cate 1 lgt
1 l de lapte gras sau 600-700 ml lapte si apa pe fundul oalei
100 gr fidea cu ou
4-5 linguri zahar
1 plic zahar vanilat
Coaja lamaie si portocala cate 1 lgt
Scortisoara
Varianta II : cu lapte praf
1/2 punga paste
1/2 borcan mic de 400 cu lapte praf
2 lgt coaja portocale 2 lgt coaja lamaie
2 lg cu vf zahar pudra vanilat
Esenta rom si vanilie
Mie imi place mai lichid, laptele scade foarte mult la fierbere si raman fara zeama deci 1 l nu e mult, zahar se pune dupa gust, dupa cele 4 lg gustam si mai adaugam daca trebuie. Pastele subtiri fierb cam in 4 minute. Punem pastele putin sfaramate impreuna cu zaharul atunci cand clocoteste laptele. Amestecăm mereu in ele ca se prind. Le putem servi cu scortisoara si nuca rumenita macinata. Am facut si cu varianta cu lapte mai putin, aveam vreo 700 ml lapte cred si am pus apa pe fundulnoalei si cand clocotea ammpus 100 gr cuiburi de fidea, 3 cuiburi, am fiert putin pana a scazut apa apoi am pus laptele treptat.
Varianta II : cu lapte praf
1/2 punga paste
1/2 borcan mic de 400 cu lapte praf
2 lgt coaja portocale 2 lgt coaja lamaie
2 lg cu vf zahar pudra vanilat
Esenta rom si vanilie
Punem vreo 3 l apa la fiert cu putina sare. Cand fierbe punem pastele, coaja de citrice si amestecam mereu sa nu se prinda. Cand au fiert ft bine dizolvam laptele separat in apa calda de la fiert si o adaugam in oala. Punem restul ingredientelor. Pastele vor inghiti din zeama cand se racesc asa ca faceti le mai apoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu