Foarte gustos, nemaipomenit, putem face cu pork, creveti sau vita
Piept de pui dezosat si fara pielita taiat cubulete
1 lingura si 1/2 ulei de floare sau masline
Sare si piper proaspat macinate
2 linguri praf de curry sau 2 lgt cu vf
1/3 lingurita curcuma
1 ceapa mare tocata marunt
5 catei de usturoi zdrobiti
1 cana lapte de cocos
1 cana de rosii tocate marunt, 2 rosii medii
1 cana suc de rosii sau rosii pasate
1-2 linguri de zahar
Macina sare si piper peste pui si amesteca. Eu am folosit doua pulpe dezosate. Amesteca praful de curry cu uleiul sa se faca o pasta. Incalzeste o tigaie si pune mixul de ulei si mirodenii, lasa-l 1 minut timp in care amesteci mereu ca sa nu se arda. Adauga ceapa tocata si usturoiul zdrobit si mai lasa-le 1 minut. Chiar daca vi se pare ca nu se caleste ceapa e ok asa. Adauga carnea si gateste vreo 7-10 min. Acum urmeaza sa puneti in acelasi timp laptele de cocos, rosiile tocate, sucul de rosii si zaharul. Eu am folosit 1 lingura de zahar si a fost suficient, zaharul ajuta la aciditatea rosiilor. Amestecam si acoperim. Lasam pt 30-40 min sa scada sosul timp in care amestecam ocazional. Sosul o sa vi se para mult si lichid dar dupa fierbere scade si se ingroasa. Servim cu orez alb. Recomand sa folositi o cratita buna din teflon sau ceramica atat pt orez cat si mancare ca sa nu se prinda.
Pregatire orez :
1 cescuta de orez scotti bob cu bob
4 parti de apa sau supa
Sare sau vegeta 1 lgt rasa
Orezul se spala în multe ape, vreo 3 și se usucă in strecuratoare. Folosim 1 parte orez la 4 parti apa. Orezul se fierbe in felul urmator : punem apa la fiert cu sarea si cand da in clocot punem orezul, amestecam, punem folia de aluminiu etans si peste folie capac, la foc ft mic. Amesteci in el doar o data la inceput. Dupa 15 min de fiert luam capacul, stingem focul dar mai lasam folia inca 10 minute, procesul de gatire continua.
O alta varianta facuta de mine :
Se poate improviza cu ce aveti prin casa, de data asta am calit o ceapa cu usturoi tocate marunt, am pus o felie telina radacina si cateva frunze, am rasnit sare si piper, am adaugat niste piept de pui cubulete si am calit in continuare. Dupa ce s-au calit bine punem 2 lgt cu vf de curry si putina curcuma si mai calim un minut. Am pus o canuta de rosii pasate, o canuta lapte de cocos si 1 lgt rasa de zahar. Lasam sa scada sosul 30 minute si servim cu orez. La fel de bine putem face curry de cartofi, ii adaugam si pe ei de la inceput ca fierb greu dar tocati cubulete foarte mici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu