Faceți căutări pe acest blog

vineri, 10 august 2018

Dovlecei cu usturoi la gratar








Dovlecei cat doriti
Alte legume vanata, rosii, usturoi, ardei gras, ardei iute
Usturoi cat doriti
Otet balsamic optional
Sare sau vegeta
Patrunjel sau marar
Ulei de masline

Dovleceii spalati se curata pijama adica o fasie da una nu. Se taie rondele potrivite nici subtirele dar nici foarte groase. Nu se pune sare pe ele. Gratarul incins se unge cu slanina sau ulei. Punem legumele. Le intoarcem de mai multe ori pana se fac. Separat usturoiul se piseaza prin presa apoi se pune in mojar cu sare si verdeata tocata. Se bate bine apoi se pune ulei de masline. Pe masura ce scoatem dovleceii ii punem in castron si ungem fiecare felie cu putin mujdei. Apoi le amestecam ca salata ca sa se uniformizeze si sa se patrunda. Separat puneti si cateva felii cu usturoi apoi putin otet balsamic peste, vedeti daca va place. La fel coacem usturoi intreg cu tot cu mantie, rosii intregi, vinete felii, ardei intreg sau mai bine taiat in bucati mai mari daca serviti ca garnitura la o friptura sau peste.

Niciun comentariu: