Faceți căutări pe acest blog

joi, 18 aprilie 2019

Tocanita de pui cu rosii, marar si usturoi





















O mancare minunata, mananci de te lingi pe degete

1 casoleta ciocanele de pui
1 cutie rosii tocate cirio
3-4 cepe rosii mari
1 ardei gras rosu
1 capatana de usturoi
1 morcov
3 felii de telina
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
Ulei
Foi de dafin
Coriandru
Cimbru
2 lgt paptika dulce
Vegeta

Am folosit ceapa alba pt ca nu am gasit rosie. Ceapa se taie pestisori ft subtiri, o parte din usturoi se zdrobeste si apoi se taie felii. Ardeiul se taie cuburi mari, telina felii subtiri, o parte din morcov se rade fin si restul se taie felii subtiri. Incalzim mai mult ulei, punem usturoiul si dupa cateva minute adaugam ceapa. Se caleste foarte bine pana se inmoaie si-si schimba culoarea dar fara sa se arda. Urmeaza ardeiul, dupa 2 min telina si morcovul felii. Dupa ce s-au calit bine punem puiul si morcovul ras. Calim carnea pe toate partile, punem boiaua, dafinul, coriandru, sarea si o parte din verdeata tocata. Punem putina apa, doar cat sa acopere carnea. Acopeirm sa fiarba inabusit. Dupa ce a fiert carnea, timp in care am amestecat in ea punem cimbrul si rosiile. Mai lasam putin dupa care stingem focul, punem restul de usturoi macinat prin presa si verdeata. Usturoiul crud ii va da o aroma deosebita. Servim cu mamaliguta sau piure. La fel de bun iese si cu curcuma si curry puse in mancare la sfarsit cand e gata sau direct in farfurie. Se pot folosi masline pt gust.

Niciun comentariu: