Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 ianuarie 2020

Cartofi taranesti










Varianta I cu kaizer foarte buna :

6 cartofi medii
200 gr kaizer
O ceapa mare
Marar proaspat
Patrunjel proaspat
2 lg unt
Ulei de palmier
Sare
Piper

Spalam bine cartofii cu un burete de sarma. Se pun intregi si cu coaja la fiert in apa cu sare. Si ceva mirodenii, eu am pus, foi de dafin, busuioc, oregano, piper, patrunjel, seminte de chimen si fenicul. Cand sunt fierti bine se scurg si se taie cubulete. Incalzim unt si ulei, mai multicel si calim cartofii. Punem sare si piper proaspat macinat. Ii intoarcem pe toate partile si i scoatem. Kaizerul se taie felii si apoi suvite iar ceapa se toaca julienne. In aceeasi tigaie punem a doua lg de unt, ulei si punem ceapa si kaizerul, punem sare si calim. La sfarsit adaugam cartofii peste, ii mai calim putin cu kaizerul si punem verdeata. Gustam un cartof si daca mai trebuie punem sare peste ei cat sunt calzi si amestecam.

Varianta II fara carne la fel de buna :

6 cartofi medii
O ceapa mare rosie
Marar proaspat
Patrunjel proaspat
1 lg unt
Ulei de palmier
Sare
Piper
Paprika
Seminte chimen
Seminte fenicul

Procedam ca mai sus doar ca, calim direct ceapa cu semintele, punem cartofii, paprika, sare, piper si la sfarsit verdeata. Putem adauga si alte condimente.

La fel de bine merg facuti cu alta carne calita sau de regim, fara sa calim nimic punem intr o tava cartofii fierti cu ceapa, marar, condimente si ulei de masline peste


Niciun comentariu: