Faceți căutări pe acest blog

luni, 8 februarie 2021

Pilaf cu pui







Reteta clasica, cel mai bun pilaf


2 pulpe de pui

1 cescuta plina de orez cu bon rotund

5-6 cescute pline cu apa fiarta

1 ardei capia rosu

1 ceapa alba

Cateva felii morcov

Cateva felii telina

Cateva felii albitura

2 lgt vegeta

1 lgt sare

4 boabe piper

Ulei de 2-3 degete

Patrunjel favultativ

Orezul se pune la hidratat in apa fierbinte pt 1-2 ore dupa care se scurge bine si se sterge cu hartie sa fie uscat. Calim in ulei legumele taiate felii apoi punem orezul si calim si spre sfarsit pulpele taiate si sterse bine. Adaugam treptat din cele 5 masuri de apa fiarta, masurate cu aceeasi ceasca ca la orez. Punem sarea, vegeta si piperul. Amestecam mereu si cand au fiert legumele si orezul dar inca nu a absorbit toata apa pescuim legumele si carnea. Inchidem focul, amestecam in orez si lasam sa absoarba lichidul pana la racire. Servim pilaful cu legumele si carnea. Nemaipomenit. Putem pune patrunjel verde la final. Eu am folosit 5 cescute de apa dar daca il vreti putin mai apos folositi 6.


Niciun comentariu: