Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 12 mai 2021

Ciorba de legume cu zdrente de ou






























O reteta grozavaaa, buna si vara si iarna, rece, calda sau la temperatura camerei, cea mai buna reteta de ciorba de legume

Varianta I grozava, este cea pe care o fac frecvent :

1 ceapa mica alba
1 ceapa mica rosie
1 dovlecel mic
1-2 capia rosu
Morcov, telina, albitura
2 oua
Leustean
Patrunjel
1 l bors
1 lgt curcuma
1 lgt boia dulce
Pasta de rosii sau bulion

Calim ceapa tocata apoi adaugam morcovul, albitura si la final capia tocate marunt. Radacinoasele am pus dupa ochi, 1 morcov mic si cateva felii telina si patrunjel sau pastarnac. Adaugam dovlecelul taiat cubulete mari si il calim.  Punem niste verdeata. Punem apa vreo 1l-1.5l, punem capac si lasam sa fiarba legumele. Punem condimentele si bulionul. Dupa ce dam cateva clocote punem borsul, vreo trei sferturi, nu toata sticla, gustam si daca mai trebuie mainpunem. Potrivim de sare si cand e gata stingem focul si punem ouale batute putin. Amestecam cu furculita, punem restul de verdeata si punem capac. 

Varianta II, potrivita :

1 ceapa alba

1 ceapa rosie

2 ardei capia

2 morcovi

Pastarnac

Patrunjel

Telina

1 dovlecel mare

2 cartofi

1-2 lg pasta concentrata de rosii

Legume mexicane congelate 

Fidea pt ciorba

Otet sau bors

Leustean

Patrunjel

Marar

3 oua optional

Sare

Piper

Vegeta

1 lgt boia

1/2 lgt curry

1 lgt curcuma

O parte din legume se toaca marunt, ceapa, morcovul, capia si telina iar restul se taie bucati potrivite care se pun de gust si se inlatura la final. Calim ceapa tocata marunt, adaugam morcov, telina, capia, dovlecelul taiat cubulete si cozile de verdeata. Punem apa si legumele intregi. Eu am ras si putin morcov pt culoare. Legume congelate punem daca vrem sa fie mai deasa si mai gustoase. Adaugam cartoful cubulete si legumele congelate. Punem condimentele, sare si piper rasnit. Cand au fiert legumele punem o parte din verdeata si pastele. Dupa ce au fiert si pastele punem si pasta de rosii desfacuta cu putina ciorba. Desfacem un galbenus de ou si batem putin albusul ramas impreuna cu alte 2 oua. Cand e gata ciorba potrivim de sare si otet si inchidem focul. Punem treptat putina ciorba la galbenus si amestecam apoi il punem in ciorba. Dupa ce am omogenizat punem reatul de verdeata si ouale batute si le zdrentuim. Punem capac si lasam 20 min inainte de servire. La fel de bine o putem face cu bors, cu carne sau fara oua. Condimentele de curry si curcuma se pun pt culoare. Am adaugat spre sfarsit si niste seminte de fenel si coriandru zdrobite la mojar. 


Niciun comentariu: