Faceți căutări pe acest blog

vineri, 21 mai 2021

Somon cu sparanghel la cuptor

 


















Bun, sanatos dar imi place mult mai mult la tigaie, rumenit insa in acest mod se face si somonul si sparanghelul in acelasi timp, pot face doar sparanghelul in acest mod dar cu mai putin unt sau alt tip de peste, eventual intreg, chiar daca am pus mult unt n-a iesit gretos

500 gr somon, 2 buc file sau medalion, 2 ps

500 gr sparanghel, 1 legatura

1 lamaie mare

3 catei mari de usturoi

80 gr unt

Ulei de masline

1 legatura patrunjel verde

1 lgt sare

Piper

Lamaie pt servit peste peste

Sparanghelul se spala rapid sub jet de apa, se pune pe prosop si se sterge bine. Se rup capetele lemnoase apasand usor la capat. Punem hartie de copt in tava, asezam sparanghelul si punem putin ulei de masline peste apoi il amestecam cu mana. In mijlocul tavii punem somonul sters bine si pe langa el sparanghelul. Sosul il facem doar inainte sa-l punem pe peste si imediat la cuptor pt ca se incheaga, eu l-am mai incalzit cate 10 secunde inainte ca se facea gros. Intr-un castron punem untul si-l dam 30 secunde la microunde, il omogenizam apoi adaugam sucul de la 1 lamaie mare mai putin cele doua felii pe care le vom pune deasupra, patrunjel verde tocat, 1 lgt rasa de sare, piper rasnit de 6 ori si 3 catei de usturoi trecuti prin presa. Ungem cu sos pestele si sparanghelul dat cu ulei de masline inainte. Punem cate o felie lamaie pe peste si dam la cuptorul incalzit la 200° pt 20-25 min maxim, nu mai mult. Scoti imediat si lasi doar 5 min sa se odihneasca si servesti imediat. Am lasat 25 min, 20 mi s-a parut prea putin, a iesit peefect. Eu am tinut pestele si sparanghelul date cu sos vreo 20 min apoi l-am dat la cuptor. Patrunjelul nu am folosit toata legatura. Sparanghelul a fost ft bun su suficient de sarat, la peste am mai pus sare si lamaie. 

Sursa La Lena

Niciun comentariu: