Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 decembrie 2010

Tort sarpele "Ka"




















































































































T


Ingrediente:

Blat:

150 g ciocolata amaruie
100 g unt
100 g zahar
Coaja de portocale
Zeama de lamaie
5 oua
Sare
100 g nuca
100 g faina
2 lingurite praf de copt
½ lingurita praf de cafea
Esenta de rom
Cognac

Glazura:

200 g ciocolata (100 g ciocolata cu lapte, 100 g ciocolata amaruie)
200 ml frisca
2 linguri cognac

Mod de preparare

Se macina nucile la masina de cafea sau se sfarama cu ciocanul. Se separa galbenusurile de albusuri. Untul se taie cubulete si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei. Intre timp se freaca galbenusurile cu un praf de sare si apoi cu zaharul treptat pana se dizolva complet cristalele de zahar. Albusurile reci de la frigider se bat spuma cu un praf de sare si putina zeama de lamaie. Se rupe ciocolata bucati si se pune la topit la bain marie. Frecam bine untul, il adaugam la galbenusuri si amestecam in continuare. Se toarna peste compozitie ciocolata topita. Se cerne faina cu praful de copt de doua ori. Se pune in compozitie cafeaua, nucile si cognacul (1-2 linguri) dupa care se adauga treptat cate o lingura de faina si una de albus amestecand rapid de jos in sus dupa fiecare. Se tapeteaza o forma cu hartie de copt si se pune compozitia. Se pune la cuptorul incins pe gratarul din mijloc la foc mic pentru aproximativ 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea pe margini. In mijloc s-ar putea sa fie mai moale din cauza ciocolatei dar dupa racire se intareste. Nu lasati mai mult sa nu se arda. Cand este gata se lasa in cuptor sa se raceasca cu usa intre deschisa pentru a nu se lasa blatul. Se glazureaza cu ciocolata topita in frisca si se lasa la racit. Apoi se fac cercuri din ciocolata alba.

Un comentariu:

Anonim spunea...

acum eu la cine sa ma uit, la tort sau la bucatareasa? :) amindoi arata bine