Faceți căutări pe acest blog

marți, 16 august 2011

Ciorba de stevie cu zdrente de ou










































































































Varianta I

Ciorba de Stevie cu zdrente de ou

3-4 legaturi zdravene de stevie
2 morcovi
1 albitura
1 telina
2 legaturi de ceapa verde
1 ardei capia
1 legatura leustean
1 legatura patrunjel
3-4 oua
Sana sau smantana grasa
Pasta de rosii
Bors sau zarzare
1 mana de orez obtional
Boia dulce
Ceva afumatura facultativ

Mod de preparare:

Se caleste ceapa tocata(partea alba), se adauga morcovul dat prin razatoare si capia cubulete. Se stinge cu apa calda si se adauga albitura tocata sau rasa. Daca aveti putin kaizer il caliti si pe el impreuna cu ceapa. Cand au fiert legumele pe jumatate adaugam stevia, ceapa verde si orezul. Spre sfarsit se adauga pasta de tomate, vegeta, boiaua, piperul si bulionul dat in clocot separate. Punem verdeata toccata si ouale batute dupa care acoperim si stingem focul.Se serveste atat calda cat si rece.

Varianta II

1 capia
2 fire ceapa verde
1 morcov
1 ceapa uscata
1 legat marar
1 legat patrunjel
1 leg leustean
2 sacosi de stevie taiata mai mare
4 oua
1 ibric de bors
pasta de rosii
curry, boia

Calim partea alba de ceapa tocata marunt, adaugam capia maruntit si la sfarsit morcovul ras fin. Stingem cu apa fierbinte si adaugam stevia congelata. Punem o parte de verdeturi tocate, cozile de la ceapa verde, vegeta si cand sunt fierte legumele adaugam bulionul. Spre sfarsit punem borsul, condimentele si ouale batute.

Varianta III

Putem pune si putina smantana. Amestecam 1 lingura de smantana cu 1-2 galbenusuri si le desfacem treptat cu cate putina zeama din ciorba pana le aducem la aceeasi temperatura dupa care le punem in ciorba.









































Niciun comentariu: