Faceți căutări pe acest blog

marți, 27 martie 2012

Budinca de macaroane cu branza si stafide











































Recomand ambele variante care sunt la fel de bune insa mie imi place mai mult branza de oaie sau conbinatia de branza dulce si sarata

Varianta I

O reteta veche pe care ne-o faceau bunicile insa mie si acum imi place si o fac adesea

Ingrediente:

300 gr macaroane rupte in jumatate
300 gr branza de oaie veche
150 gr zahar
6 oua
Esenta de rom
Esenta de vanilie
150 gr stafide
2 plicuri de zahar vanilat
100 gr samntana
Coaja de portocale
Coaja rasa de lamaie
Margarina sau unt

Mod de preparare:

Stafidele se inmoaie cu esente si cognac si se lasa 40 de minute. Se pun 2 l de apa cu sare si ulei si cand da in clocot adaugi macaroanele pentru 10 minute dupa care le scurgi. Bati 4 oua cu zaharul ca sa se topeasca si adaugi smantana, esentele, stafidele cu tot cu rom si restul ingredientelor. Adaugi macaroanele scurse si ungi un vas termo cu margarina si-l tapetezi cu faina. Adaugi compozitia si amesteci cele doua oua ramase cu 50 gr smantana si ungi deasupra budinca. Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Recomand sa nu o tineti prea mult la cuptor pentru a nu se usca foarte rau.

Varianta II

Reteta de Medi, bucataras, aromata si buna

400 gr paste scurte
600 gr branza grasa de vaci
300 gr smantana
5 oua
14 lg zahar
150 ml lapte
esenta de rom si coniac
150 gr stafide
2 pliculete zahar vanilat
13 lg de zahar
1 lgt coaja de portocale
1 lgt coaja de lamaie
un praf de sare
unt pt uns tava

Stafidele se pun la hidratat cu rom si coniac iar galbenusurile se mixeaza cu zaharul vanilat, un praf de sare si coaja de citrice. Punem apa pe foc si cand da in clocot adaugam pastele si putina sare. Mestecam mereu in ele sa nu se prinda. Se fierb aproximativ 8 minute dupa care se scurg. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie. Punem intr-un castron branza de vaci impreuna cu galbenusurile, smantana, laptele, stafidele cu tot cu siropul format si zaharul. Se amesteca bine dupa care adaugam 1/2 din albus si il incorporam usor. Tapetam doua tavi cu unt si asezam frumos din compozitie. Restul de albus se spriteaza deasupra si se da la cuptor pana se rumeneste frumos.

Niciun comentariu: