Faceți căutări pe acest blog

joi, 21 iunie 2012

Friptura de miel













1 pulpa de miel
cateva fire de ceapa verde
usturoi verde
usturoi uscat
cimbru romanesc
1-2 linguri pasta de tomate
2 cani de vin rosu
vegeta
piper proaspat macinat
curry
boia
condimente pentru miel
ulei de masline
oregano

Pulpa se cresteaza si se impaneaza cu usturoi. Se face un amestec din ulei, vin , condimente si se maseaza carnea dupa care se pune intr-o punga speciala impreuna cu baitul, usturoiul zdrobit cu lama unui cutin, ceapa si usturoiul verde taiate potrivit, cimbru, si se leaga punga, si se lasa la marinat in frigider pana a doua zi. Se da apoi la cuptor cu tot cu zeama si putina apa cat s-o acopere pe jumatate si spre sfarsit se amesteca sosul cu pasta de rosii. Se stropeste mereu carnea cu soul format in tava.

Varianta II reteta de Chef Catalin Scarlatescu

Se pune peste pulpa intreaga mult patrunjel tocat mare nu marunt, rozmarin proaspat bucati rupte mai mare, coriandru proaspat, lavanda proaspata, cativa catei mari de usturoi taiati in 2-3 cu tot cu coaja, sare, piper si mult ulei de masline. Se ia la frecat si masat carnea cu manusi bagand din compozitie peste tot si pe la os. Se pune pe gratar sau in tigaia incinsa ca sa prinda frumos o crusta pe ambele parti, nu se intoarce carnea pana nu se rumeneste bine dupa care se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor fara apa sau vin pentru 3 ore si 40 min la 180 de grade. Pentru o crusta frumoasa scoatei folia si mai lasati 10 min. O reteta grozava, se face la abur si ramane gustul intens de miel.












Niciun comentariu: